fbpx

Platformă de știri și opinii

Vine iarna! Meteorologii au anunțat ninsori moderate, în nordul județului Dâmbovița (22-23 septembrie)

in Actualitate/Utile by
Banner

Mai devreme, parcă, decât în alți ani, iarna ajunge și în judetul Dâmbovița. Conform unui anunț al meteorologilor primul episod de iarnă ( ninsori moderate cantitativ) va avea loc în perioada 22-23 septembrie și în zona montană a județului Dâmbovița.

Conform ANM:

Interval de valabilitate: 22 septembrie, ora 10:00 – 23 septembrie, ora 10:00
Fenomene vizate: la altitudini de peste 1700 m ninsori și lapoviță; vreme deosebit de rece; intensificări ale vântului

 În intervalul menționat la munte, în general la altitudini mai mari de 1700 m, vor fi precipitații sub formă de lapoviță și ninsoare moderate cantitativ, în special pe crestele Carpaților Meridionali (10…15 l/mp), unde pe arii restrânse se va depune strat de zăpadă.
Vremea se va menţine deosebit de rece în toată țara, iar în timpul nopții în depresiunile intramontane și în dealurile subcarpatice din sud vor fi temperaturi minime de 0…3 grade, favorizând izolat producerea brumei.
Temporar, vântul va avea intensificări în regiunile estice, sud-estice și în extremitatea de sud-vest, cu viteze de 40…50 km/h, iarîn zona montană înaltă, de peste 60 km/h.

      Notă: Joi și vineri (23 și 24 septembrie) vremea se va menține deosebit de rece în cea mai mare parte a țării. Vântul se va intensifica în majoritatea regiunilor, iar la munte va sufla tare.

În intervalul amintit, în întreg județul Dâmbovița, maximele nu vor depăși valori de 15-16 grade. Minimele nocturne vor coborî până la valori de 5 grade celsius, iar în zonele de munte chiar și până la 0 grade celsius.

Banner

Ultimele stiri din Actualitate

Go to Top