17 localități din Dâmbovița în zona de restricții covid (incidență peste 1,5/1000). Erau doar 13, cu 24 de ore în urmă

in Actualitate by
Banner

Evoluția epidemiei de covid 19, și în județul Dâmbovița, este pe un trend ascendent, accelerat. În data de 21 septembrie ( detalii aici- Bazar Media) erau 13 localități ce trecuseră de pragul de alarmă ( incidența peste 1,5 la mie). Doar 24 de ore mai târziu, în data de 22 septembrie numărul acestora a crescut la 17.

La Butimanu, Morteni, Tărtășești, Crevedia și Tătărani s-a trecut de pragul de minim 3 la mie, incidență, ceea ce înseamnă scenariul roșu de funcționare, deocamdată însă neaplicat (n.r.– fără o decizie oficială a CJSU Dâmbovița, în acest sens).

În alte 12 localitați ( printre care și orașul Găești) s-a trecut de pragul de incidență de 1,5 la mie, iar în acest scenariu de funcționare (n.r.restricții de funcționare în spații publice și locuri aglomerate) sunt pe punctul de a intra și Cornești, Doicești, Poiana, Runcu și Municipiul Târgoviște. La Târgoviște au fost înregistrare 10 cazuri noi de îmbolnăvire în ulimele 24 de ore ( total 129 de cazuri active) iar gradul de incidență a crescut la valoarea de 1,4 la mie ( de la 1,37 la mie) în ultimele 24 de ore.

În total, în județul Dâmbovița, sunt declarare cazuri active de îmbolnăvire cu noul coronavirus în 73 din cele 89 de localități ale județului.

Banner