fbpx

Platformă de știri și opinii

Târgoviște| Continuă modernizarea transportului public în comun prin fonduri europene

in Actualitate/Administrație by
Banner

Daniel Cristian Stan, primarul municipiului Târgoviște, a făcut o vizită în teren pe șantierul care vizează construirea viitoarei autogări principale din oraș, situată pe strada Calea Ialomiței.

Obiectivul este realizat în cadrul investiției de modernizare a transportului public în comun din Târgoviște, iar noua autobază va avea o suprafață de aproximativ 17.000 mp, suprafața construită desfășurată fiind de 3.574 mp, incluzând și o hală de garare pentru 40 de autobuze.

“Intervențiile fac parte dintr-un proiect mai amplu în cadrul căruia, în linii mari, vor fi reabilitate străzi in lungime de 5,4 km (bulevardele Mircea cel Bătrân si Regele Carol, străzile Lt. Stancu Ion, Gării, precum și pasajul peste calea ferată pe DN 72, lângă Pavcom), vor fi modernizate stațiile de călători, vor fi construite 3 stații de capăt de traseu, un depou pe strada Calea Ialomiței și vor fi implementate sisteme integrate de management al transportului public.

Toate stațiile vor fi monitorizate video, vor avea sisteme de informare pe bază de panouri în tehnologie LED, va fi implementat în plus și un sistem de management flotă, cu aplicații multiple.

Cele 3 stații de capăt de traseu vor fi prevăzute cu sală de așteptare, info point, grupuri sanitare, inclusiv pentru persoane cu dizabilități, o cameră mama și copilul, sistem de ticketing, cel puțin 30 de locuri de parcare, inclusiv pentru taxi si persoane cu dizabilități.”, a transmis primarul municipiului Târgoviște pe pagina sa de Facebook.

Valoarea contractului de execuție este de 42.562.374,36 lei, fără TVA,  finanțarea fiind asigurată din fonduri europene.

Sursa: Facebook Daniel Cristian Stan 

Banner

Ultimele stiri din Actualitate

Go to Top