fbpx

Platformă de știri și opinii

Sen. Dragoș Popescu: “Se pare că Octavian Berceanu a deranjat.”

in Actualitate/Parlament/Politică by
Banner

Dragoș Popescu, senator USR PLUS de Dâmbovița, l-a felicitat pe colegul său, Octavian Berceanu, pentru felul în care a condus Garda Națională de Mediu în ultimele luni. Acesta a fost demis luni de premierul Florin Cîțu, chiar dacă rezultatele sale păreau a fi mai bune decât ale tuturor celor care au condus Garda Națională de Mediu în ultimii 20 de ani.

Parlamentarul Dragoș Popescu a afirmat într-un mesaj pe pagina sa de Facebook că premierul Cîțu nu respectă statul de drept și nici legile sau pe cetățeni, permițându-și să dea jos din funcții niște oameni competenți fără să aibă niciun motiv.

<<Octavian Berceanu a fost eliberat din funcția de comisar general al Gărzii Naționale de Mediu. 

În cele câteva luni în care Garda Națională de Mediu a fost condusă de Octavian Berceanu au fost obținute cele mai bune rezultate din istoria de 20 de ani a instituției. 

Îl felicit pe Octavian Berceanu pentru:

20.000 de controlale derulate in ultimile 6 luni care “nu au mai purtat amprenta unor interese politice sau economice” și cele peste 

1 500 de controale privitoare la transferurile de deșeuri, sesizări penale împotriva importatorilor ilegali de deșeuri.

Îl apreciez pentru curaj și pentru întreaga activitate în cadrul Gărzii Naționale de Mediu. 

Sunt multe de făcut în cadrul Gărzii Naționale de Mediu. Și sunt convins că Octavian Berceanu ar fi făcut schimbările de care este mare nevoie: dotări, cursuri de pregătire profesională, colaborări inter-instituționale, aplicarea unitară a legislației de către toți comisarii, etc. 

Octavian Berceanu mi-a dat încredere în această instituție și a arătat că se poate. Îmi imaginez cât de mult ar mai fi făcut dacă ar fi fost lăsat și dacă ar fi avut lângă el și mai mulți oameni competenți, profesioniști, fără culoare politică, fără influențe sau presiuni.

Am colaborat bine cu Octavian Berceanu și știu că de fiecare dată a răspuns prompt și eficient. A fost foarte activ și implicat, a făcut multă muncă de teren. 

Dar se pare că Octavian Berceanu a deranjat. Sau a fost prea eficient. Sau prea implicat. 

Asistăm de ceva timp la un scenariu de film prost regizat. Cu actori care se cred personaje fictive sau supereroi, dar de fapt sunt marionete care au sarcini clare și care din păcate “dau foc țării”. Un prim-ministru dictator, căruia nu-i pasă de efectele pe termen scurt și lung, care prin aceste decizii, de eliberare din funcție a unor oameni competenți și performanți, integri și demni, arată că de fapt nu respectă statul de drept, nu îi pasă de cetățeni și de prevederile legale, de legitimitate și de stabilitate. 

Închei cu vorbele pe care Octavian Berceanu le-a repetat de multe ori în ultima perioadă: “Romania nu este groapa de gunoi a Europei!”>>, a scris senatorul Dragoș Popescu pe pagina sa de Facebook.

Sursa: Facebook Dragoș Popescu

Banner

Ultimele stiri din Actualitate

Go to Top