fbpx

Platformă de știri și opinii

Prefectura Dâmbovița, apel către cetățenii județului: Trebuie să oprim trendul ascendent al infectărilor cu SARS-CoV-2!

in Actualitate/Administrație/Sănătate by
Banner

Situația epidemiei de SARS-CoV-2 ( covid-19) în județul Dâmbovița, este mai mult decât îngrijorătoare, iar cazurile noi sunt, de la o săptămână la alta, din ce în ce mai multe. Dacă în debutul lunii august erau doar 5 cazuri, în 7 zile, în septembrie s-a ajuns, în ultima săptămână, la 271 de cazuri, la nivelul județului. Situația poate deveni dramatică, avertizează Prefectura Dâmbovița, ce face un apel către cetățenii județului.

„Evoluția numărului de cazuri de infectare cu virusul SARS-CoV-2 în
județul nostru este îngrijorătoare!

Dacă în perioada 6-12 august a.c a fost înregistrat doar un număr de 5
cazuri pozitive,
154 de cazuri au fost înregistrate în perioada 3-9 septembrie a.c și 271 de cazuri în perioada 10-16 septembrie a.c. De asemenea, făcând o paralelă între rata incidenței cumulate la 14 zile în data de 12 august a.c, 0,08 la nivelul județului, și rata de pozitivare astăzi de 0,82, vom observa ritmul accelerat de răspândire a noului coronavirus. Trebuie să oprim sub orice formă acest trend ascendent al infectării cu virusul Sars-CoV-2! De aceea, fac din nou un APEL către dumneavoastră, la unitate și coeziune socială pentru acordarea unei atenții sporite în ceea ce privește respectarea măsurilor impuse de autorități, precum purtarea măștii de protecție și păstrarea distanței sociale.

Este foarte important și gradul de conformare voluntară al populației pentru combaterea răspândirii bolii, însă pentru a fi protejați împotriva virusului este imperios necesar să ne vaccinăm. Cu cât gradul de vaccinare crește, cu atât scade riscul de a ne îmbolnăvi sau de a face forme grave ale bolii, care de cele mai multe ori conduc la decese; în perioada 1-19 septembrie a.c au fost înregistrate, la nivelul județului, 17 decese.
La momentul acesta, 8 persoane infectate primesc îngrijiri medicale în secția de ATI, ceea ce înseamnă presiune pe sistemul medical, punând în dificultate pe cei care au nevoie și de alte servicii medicale, să poată să ajungă în unitățile spitalicești și să poată să fie tratați!

Solicit tuturor autorităților implicate să-și prioritizeze obiectivele astfel
încât să atingem cele 2 obiective majore comune: să creștem procentul de
vaccinare în rândul personalului propriu și, implicit, să încetinim ritmul de
infectare a populației.
Un parteneriat cooperant între populație și autorități este singurul mod de a trece cu bine prin această pandemie!
Pandemia prin care trecem afectează întreaga comunitate și n-o putem
depăși decât comportându-ne preventiv și responsabil.

Prefect, Aurelian POPA”

A transmis Prefectura Dâmbovița.

Banner

Ultimele stiri din Actualitate

Go to Top