fbpx

Platformă de știri și opinii

Dâmbovița: Autorități îngrijorate de epidemia covid-19. A fost aprobată creșterea numărului de paturi de terapie acută, din spitale

in Actualitate/Administrație/Sănătate by
Banner

Creșterea numărului de cazuri de bolnavi, infectați cu noul coronavirus, ce a fost înregistrată în ultimele zile și în județul Dâmbovița, a determinat autoritățile să decidă creșterea numărului de paturi de terapie acută, din spitalele dâmbovițene care gestionează pacienții infectați cu noul coronavirus ( cazurile medii și grave ce ajung la spital). Încă 29 de paturi de terapie acută, pentru bolnavii infectați cu covid, vor fi operaționalizate în Dâmbovița. La ATI problema este mai complicată, din cauza lipsei de personal medical, ce să se poată ocupa de pacienții numeroși din momentul de față.

La solicitarea Prefectului județului Dâmbovița, domnul Aurelian Popa, a avut loc o ședință în vederea identificării unor soluții pentru creșterea capacității de tratare în secțiile de terapie intensivă din cadrul unităților spitalicești din județul Dâmbovița, având în vedere situația epidemiologică actuală la nivel național și județean, în contextul pandemiei de COVID-19.
Au participat la această întâlnire directorul Direcției de Sănătate Publică
Dâmbovița, reprezentanți ai Inspectoratului pentru Situații de Urgență
Dâmbovița și managerii spitalelor suport COVID-19 din Târgoviște, Pucioasa, Găești și Moreni.

Astfel, în perioada următoare, conform planului de reziliență, se va
proceda la creșterea capacității paturilor destinate pacienților COVID-19, așa cum au fost asumate în plan. A fost adusă în discuție problematica lipsei personalului medical în specialitățile ATI și pediatrie, urmând a se solicita instituțiilor de resort posibilitatea reducerii acestui deficit prin identificarea unormedici. De asemenea, a fost avizată de către Direcția de Sănătate Publică Dâmbovița înființarea unui număr 14 paturi de terapie acută necesare tratării pacienților suspecți/confirmați cu COVID-19 pentru Spitalul Județean de Urgență Târgoviște, câte 5 paturi de terapie acută pentru unitățile sanitare din Pucioasa și Găești urmând a se aviza și operaționaliza 5 paturi pentru Spitalul Municipal Moreni.

Cu privire la asigurarea unităților sanitare cu echipamente de protecți pentru perioada următoare, la nivelul ISU Dâmbovița se va centraliza necesarul, în vederea solicitării acestuia către Comitetul Național de Coordonare și Conducere a Intervenției. Totodată, reprezentanții Inspectoratului pentru Situații de Urgență Dâmbovița au subliniat necesitatea găsirii de soluții pentru eventuala evacuare a pacienților din secțiile de terapie intensivă în cazul unui incendiu, respectiv facilitarea accesului în zona clădirilor spitalelor pentru mașinile din dotare.”

A anunțat Prefectura Dâmbovița.

În Dâmbovița sunt internate, în spital, 72 de persoane ( în stare medie sau gravă) din cauza infecției cu noul coronavirus. 5 dintre acestea sunt în stare foarte gravă în secțiile ATI.

Banner

Ultimele stiri din Actualitate

Go to Top