fbpx

Platformă de știri și opinii

Sen. Dragoș Popescu: „Sper că unii primari își vor schimba abordarea și vor renunța la confiscarea unei zile importante din viața elevilor „

in Actualitate/Parlament/Politică by
Banner

Dragoș Popescu, senator USR PLUS de Dâmbovița, într-o postare pe pagina sa de Facebook, a comentat despre prezența politicenilor la festivitățile de deschidere a noului an școlar.

Senatorul dâmbovițean speră ca oamenii politici să renunțe la acest obicei, considerând că nu fac altceva decât să îi plictisească pe copii cu discursuri demagogice.

Încă mai sper că unii primari își vor schimba abordarea și vor renunța la discursurile demagogice și plictisitoare, la limbajul de lemn și la confiscarea unei zile importante din viața elevilor și a familiilor lor. Nici dascălii nu cred că participă cu plăcere la asemenea festivități atunci când la prezidiu se află polițistul, preotul, primarul sau viceprimarul, city-managerul, politicieni sau alți astfel de invitați, când festivitățile ar trebui dedicate copiilor și cadrelor didactice.

Toți cei enumerați ar trebui să se implice altfel : să asigure infrastructura necesară, siguranța, regulamentele, programa școlară etc.

De foarte mult timp vedem filmul acesta de care mulți dintre noi ne-am plictisit. Și când asistăm la el exact în curtea școlii ce încredere mai avem că aceasta ne mai poate educa și forma copii liberi în gândire, nesupuși, încrezători în forțele proprii, curajoși, demni? Ce tip de relație ai putea avea cu un director pus în funcție de către un partid? Un director care ar trebui să fie liderul unei echipe, care să inspire, să unească, să asigure suport și susținere, să se impună prin respect și prin performanță profesională.

Cu siguranță mulți dintre copii vor răzbate în viață prin educație și prin studiu, prin pasiune și perseverență. Dar își vor aminti mereu de curtea școlii, așa cum arăta ea la fiecare început de an școlar. Își vor aminti de primar, de polițist, de preot…Care nu le-au spus nimic interesant, care nu i-au învățat mai nimic, cu care nu au interacționat. Dar din cauza cărora au stat multe ore în picioare sau în soare, plictisiți, triști, lipsiți de entuziasm. Chiar din prima lor zi de școală.”, a transmis senatorul Dragoș Popescu.

Sursa: Facebook Dragoș Popescu

Banner

Ultimele stiri din Actualitate

Go to Top