fbpx

Platformă de știri și opinii

Scor de tenis în derby-ul Ligii I. Dinamo, umilită de FCSB

in Sport by
Banner

FCSB s-a impus în fața lui Dinamo cu un neverosimil 6-0 (4-0) în ceea ce specialiștii numesc unicul derby din fotbalul românesc. Roș-albaștrii au făcut o primă repriză memorabilă, la capătul căreia conduceau deja cu 4-0, după reușitele lui Keșeru (26), Popescu (43), Vinicius (45+2) și Cordea (45+7, din penalty), spre satisfacția zecilor de mii de fani din tribunele Arenei Naționale. Până la jumătatea mitanului secund, gazdele au mai punctat de două ori, prin V. Gheorghe (54) și Miron (67). În final, FCSB a mai redus turația, la adăpostul unui avantaj incredibil pe tabela de marcaj, în fapt cea mai mare diferență din istorie din acest derby.

Știri de la FCSB- Dinamo:

  • În minutul 37, la scorul de 1-0 pentru FCSB, Dinamo a rămas în inferioritare numerică după ce Steliano Filip a fost eliminat pentru un fault asupra lui Valentin Gheorghe. Fundașul a protestat vehement, iar reluările au arătat că decizia arbitrului Istvan Kovacs a fost prea dură.
  • În urma acestui succes, FCSB a acumulat 12 puncte și a urcat pe locul 5. De cealaltă parte, Dinamo a ajuns la 5 înfrângeri consecutive în Liga 1 și se află pe locul 14. În repetate rânduri, fanii FCSB-ului și-au ironizat marea rivală: “Plecați acasă” sau “Serie B”.
  • Jucătorii lui Dinamo au intrat pe teren cu mai mulţi câini în braţe, parte a iniţiativei “Umple golul din viaţa ta”. Animalele provin din adăpostul public Brăneşti şi sunt disponibile pentru adopţie. Inițiativa – la care FCSB nu a aderat – a părut totuși ciudată în actualul context.
  • Înainte de startul partidei, la una dintre intrările în stadion a avut loc un incident în urma căruia a fost reţinut un suporter. Potrivit GSP, jandarmii au folosit gaze lacrimogene.

Iată ce a declarat antrenorul învingătoarei, Edward Iordănescu, la finalul meciului: „Ne-am gândit să pregătim jocul cât mai bine, mă bucură atitudinea echipei. Trebuie să regăsim spiritul, asta nu se poate întâmpla decât cu ajutorul suporterilor, dar trebuie să ne ajute și rezultatele. Pentru mine e important să accelerăm procesul, sunt multe puncte de recuperat. S-au pierdut multe puncte, nu prea ne permitem pași greșiți. 

Au fost foarte multe elemente potrivite. Scorul este pentru suporteri, punctele pentru echipă. Rezultatul intră în istorie, băieții au scris o pagină frumoasă din istoria acestui derby. Am căutat încă de la început să avem mingea, în prima parte din prima repriză am fost atenți, apoi am marcat și ne-am descătușat

O seară frumoasă, un nou început, nu e ușor după ce iei 4 goluri la Cluj să marchezi 6 cu Dinamo. Încercăm din acest joc să construim o fundație pentru ce urmează, pentru atitudinea din jocurile viitoare, entuziasmul nostru”.

Foto: Facebook FCSB

Banner

Lasă un răspuns

Your email address will not be published.

Ultimele stiri din Sport

Go to Top