fbpx

Platformă de știri și opinii

13 Septembrie -“Ziua Pompierilor”. Ce semnificație are momentul

in Actualitate by
Banner

De mai bine de 170 de ani, ziua de 13 septembrie este considerată Ziua Pompierilor din România. Și în 2021, chiar dacă aniversarea a coincis cu un alt eveniment de mai mare vizibilitate și interes (n.r.debutul noului an școlar), momentul nu a trecut neobservat. Ziua de 13 septembrie nu este deloc întâmplator aleasă a fi ziua pompierilor.

Pompieri de la ISU Dâmbovița ( intervenție în Grecia, august 2021)

În urmă cu 173 de ani, predecesorii noștri au scris cu litere de foc istoria țării. Apogeul actului de eroism al pompierilor l-a constituit bătălia din Dealul Spirii, de la 13 septembrie 1848, dată la care românii au pierdut 80 de soldați și 2 ofițeri din Compania de Pompieri, condusă de bravul căpitan Pavel Zăgănescu.

De atunci și până în prezent, pompierii au dat dovadă întotdeauna de curaj și devotament. Fie că au avut de înfruntat inundații, zăpezi, incendii sau alte calamități, salvatorii au fost mereu alături de cei aflați la nevoie.

Fizic și emoțional, un pompier este dedicat pentru o singură misiune, aceea de a salva! Cuvintele nu sunt suficiente pentru a le mulțumi pentru efortul depus!

Cu fiecare viață salvată, dovediți că sunteți demni de trecutul glorios al înaintașilor voștri.

La mulţi ani, dragi colegi!

La mulți ani tuturor pompierilor din România!

Au transm is cei de la ISU Dâmbovița.

Banner

Lasă un răspuns

Your email address will not be published.

Ultimele stiri din Actualitate

Go to Top