fbpx

Platformă de știri și opinii

Dep. Daniel Blaga, despre scandalul iscat în Parlament de Florin Roman

in Actualitate/Parlament/Politică by
Banner

Daniel Blaga, deputat USR PLUS de Dâmbovița, a comentat situația iscată joi în Parlament, când a avut loc ședința comună a Camerei Deputaților și Senatului.

Un scandal uriaș a fost provocat încă din primele minute. Deputatul PNL, Florin Roman, a fost luat cu forța de la prezidiul plenului reunit după ce i s-a amintit că dreptul legal de a conduce ședința aparține unuia dintre președinții Parlamentului. În cazul de față, Ludovic Orban nefiind prezent, acest drept revenea Ancăi Dragu, președinte al Senatului.

Dezamăgit de situație, Daniel Blaga a afirmat că a trăit niște momente pe care nu și le-a imaginat vreodată că s-ar putea întâmpla în Parlament, acolo unde toată lumea ar trebui să fie un exemplu de decență. Parlamentarul USR PLUS de Dâmbovița a mai adăugat că tandemul USL 2 a reușit să împingă votul moțiunii de cenzură către luna octombrie.

<<Ședința comună a Camerei Deputaților și Senatului de astăzi a fost martora unor evenimente pe care speram să nu le trăiesc niciodată în Parlament. Alături de ea, martoră a fost întreaga țară. E unul din acele momente în care nu ai cum să nu înțelegi și să empatizezi cu furia și mai ales cu neîncrederea oamenilor buni în scena politică.

Nu credeam că e posibil ca un parlamentar să preia abuziv conducerea unei ședințe. 12 minute. Atât timp a nesocotit Florin Roman Constituția României, dovedind de asemenea un misoginism intolerabil prin comportamentul său față de Anca Dragu, președintele Senatului și persoana îndreptățită să conducă ședința reunită, conform Art. 30 din Regulamentul activităților comune ale Camerei Deputaților şi Senatului:

„Lucrările şedinţelor comune sunt conduse, alternativ, de preşedintele Camerei Deputaţilor şi de preşedintele Senatului, asistaţi de 2 secretari, câte unul de la fiecare Cameră.”

Reprobabile și gesturile unor parlamentari AUR, care aproape că au încercat să-și facă dreptate cu pumnul. Le amintesc că, indiferent de situație, forța fizică nu reprezintă o soluție. Suntem aici atât pentru a sluji intereselor cetățenilor români cât și pentru a fi exemple de conduită și de decență iar astfel de episoade nu au decât „darul” de a ne îndepărta de oameni.

…Și ca o altă veste deloc îmbucurătoare, tandemul USL 2 a reușit să „împingă” votul moțiunii de cenzură către luna octombrie, dovedind o dată în plus că oamenii de rând sunt ultimul interes al lor, adâncind o criză politică pe care România nu și-o permitea acum.>>, a scris deputatul Daniel Blaga pe pagina sa de Facebook.

Sursa: Facebook Daniel Blaga

Banner

Lasă un răspuns

Your email address will not be published.

Ultimele stiri din Actualitate

Go to Top