fbpx

Platformă de știri și opinii

Hotărâre CNSU: Starea de alertă se prelungește cu 30 de zile, din 10 septembrie ( documente)

in Actualitate/Administrație/Sănătate by
Banner

Comitetul National pentru Situații de Urgență (CNSU) a adoptat în ședința de astăzi, 09 septembrie 2021, Hotărârea numărul 67 privind propunerea prelungirii stării de alertă pe teritoriul României.

Conform hotărârii stare de alertă și restricțiile existente în momentul de față se vor prelungi cu încă 30 de zile începând din data de 10 septembrie 2021.

HOTĂRÂRE nr. 67 din 09.09.2021

Comitetul Național pentru Situații de Urgență adoptă prezenta
HOTĂRÂRE:


Art.1 – Se propune prelungirea stării de alertă pe întreg teritoriul național, pentru o perioadă de 30 de zile, începând cu data de 10.09.2021.


Art.2 – Măsurile de prevenire și control a infecțiilor generate de virusul SARS-CoV-2, propuse a fi adoptate începând cu data de 10.09.2021, în contextul epidemiologic actual, sunt prevăzute în anexa la prezenta hotărâre.


Art.3 – (1) Se aprobă, începând cu data de 13.09.2021, continuarea derulării proiectului pilot pentru o perioadă de 60 de zile, în incinta Aeroportului Internațional Sibiu la terminalul „Sosiri”, pentru detectarea persoanelor infectate cu virusul SARS-Cov-2 cu sprijinul echipelor canine special pregătite în acest sens
de către Centrul Chinologic „Dr. Aurel Greblea” Sibiu din cadrul Poliției Române.

(2) Pe perioada menționată la alin. (1), toate persoanele care tranzitează terminalul sosiri din incinta Aeroportului Internațional Sibiu, pot fi supuse verificărilor pentru depistarea infecțiilor cu virusul SARS-CoV-2 realizate de către echipele canine special pregătite.

(3) Persoanele indicate de echipajele canine ca posibil a fi infectate sunt testate gratuit cu test rapid pentru infecția cu virusul SARS-CoV-2, de către personalul Direcției de Sănătate Publică Sibiu sau personalul medical existent la nivelul aeroportului.

(4) Testele rapide utilizate în cadrul proiectului pilot sunt asigurate gratuit de către Direcția de Sănătate Publică Sibiu.

Banner

Lasă un răspuns

Your email address will not be published.

Ultimele stiri din Actualitate

Go to Top