fbpx

Platformă de știri și opinii

Sute de deficiențe de funcționare, la unitățile de învățământ din Dâmbovița, chiar înainte de noul an școlar. Raportul controlului Prefecturii Dâmbovița

in Actualitate/Administrație/Educație by
Banner

Unitățile de învățământ din Dâmbovița, din toate cele 89 de localități ale județului, au fost verificate, înainte de începerea anului școlar. Rezultatul, anunțat de Prefectura Dâmbovița, nu este deloc unul încurajator, fiind constatate sute de deficiențe de funcționare.

“În perioada 26.08.2021-06.09.2021, comisiile conduse de către cele două doamne subprefect, Marinela Daniela Manea și Dragotă-Zamfir Ana Maria, au verificat stadiul pregătirii unităților de învățământ preuniversitar, pentru începerea anului școlar 2021-2022. Astfel, au fost constatate următoarele deficiențe:
I. Respectarea normelor igienico-sanitare: la data controlului s-a constatat că sunt lucrări în curs de executare pentru asigurarea respectării normelor igienico-sanitare în 12 unități/structuri de învățământ, iar pentru 11 unități/structuri de învățământ s-a constatat că nu se respectă normele igienico-sanitare.
II. Autorizația sanitară de funcționare: s-a constatat că 3 unități/structuri de învățământ nu dețin autorizație sanitară de funcționare (grădinițe); totodată trebuie să se întreprindă demersuri privind actualizarea autorizației de funcționare 197 de unități/structuri de învățământ.

III. Executarea lucrărilor de reparații, reabilitare, consolidare, modernizare: deși stadiul de uzură fizică al imobilelor impune astfel de lucrări, nu sunt executate lucrări pentru 75 unități/structuri de învățământ, pentru 13 nu sunt finalizate lucrările, iar pentru o unitate de învățământ lucrările sunt neconforme.
IV. Asigurarea cu apă potabilă: în 18 unități de învățământ nu se asigură apă potabilă.

V. Starea igienico-sanitară a grupurilor sanitare: 2 unități/structuri de învățământ nu au grupuri sanitare, pentru 2 unități nu sunt efectuate lucrări deși stadiul de uzură necesită, pentru 2 unități lucrările nu sunt finalizate, iar pentru o unitate lucrările sunt neconforme.
VI. Starea sălilor de clasă (igienizare, mobilier, paviment, iluminat, încălzirecentrală termică/lemne de foc): au fost identificate 131 de unități/structuri de învățământ pentru care, în mare parte necesită lucrări de igienizare/asigurare paviment sau acestea erau în curs de executare; au fost identificate 3 unități cu probleme la încălzire (mediul rural) și nicio unitate fără iluminat.
VII. Gestionarea reziduurilor menajere (rampă amenajată, mod de colectare și evacuare a acestora): au fost identificate 7 unități de învățământ care nu aveau rampă amenajată.

VIII. Asigurarea cu materiale de curățenie și de protecție sanitară: nu sunt asigurate 13 unități de învățământ cu aceste materiale. Astfel, vor fi transmise adrese către primarii UAT-urilor în care au fost constatate
deficiențe, în vederea acordării unui sprijin pentru remedierea acestora.”

A transmis Prefectura Dâmbovița.

Banner

Lasă un răspuns

Your email address will not be published.

Ultimele stiri din Actualitate

Go to Top