Dâmbovița| Primele rezultate pentru sesiunea de toamnă a examenului de Bacalaureat

in Actualitate/Educație by
Banner

Marți, 31 august, s-au afișat primele rezultate pentru sesiunea de toamnă a examenului de Bacalaureat din România.

La nivel național, promovabilitatea este de 30,3% pentru sesiunea august-septembrie, înainte de contestații.

Mai puțin de 1 din 3 candidați a luat examenul în a doua sesiune. Astfel, se înregistrează cea mai mică rată de promovare din ultimii 3 ani.

Doar 9.703 din 32.043 de elevi prezenți au luat cel puțin media 6  la Bacalaureat toamna aceasta, în  România.

Situația nu arată prea bine nici în Dâmbovița. Conform Inspectoratului Școlar Județean, la nivelul județului nostru, din 779 de candidați prezenți, doar 230 au reușit să obțină media 6. Acest lucru presupune o promovabilitate 29,53%.

Cu toate acestea, se pare că la sesiunea de toamnă de anul trecut promovabilitatea din Dâmbovița a fost chiar mai mică decât cea înregistrată acum, diferența fiind de 2,77%. 

Depunerea contestațiilor se poate face exclusiv marți, 31 august, între orele 12:00-18:00. Modelul de cerere a fost pus la dispoziție aici de Edupedu.

Rezultatele finale se vor afișa pe data de 3 septembrie 2021.

Inspectoratul Școlar Județean Dâmbovița transmite informarea privind rezultatele înregistrate în sesiunea august-septembrie a examenului de Bacalaureat 2021

Ministerul Educației a publicat astăzi, 31 august, pe  site-ul dedicat, rezultatele obținute de absolvenții studiilor liceale care au susținut probele examenului național de Bacalaureat în sesiunea august-septembrie 2021.

Rezultatele au fost afișate atât pe http://bacalaureat.edu.ro/, cât și în centrele de examen, prin anonimizarea numelui și a prenumelui candidaților, în concordanță cu prevederile art. 5 și ale art. 6 din Regulamentul UE 2016/679 privind protecția persoanelor fizice în ceea ce privește prelucrarea datelor cu caracter personal și privind libera circulație a acestor date de abrogare a Directivei 95/46/CE (Regulamentul general privind protecția datelor – RGPD/GDPR).

Rata de promovare înregistrată în sesiunea august – septembrie a examenului naţional de bacalaureat 2021 este 30,3%. În aceeași sesiune a anului trecut, înainte de soluționarea contestațiilor, procentul candidaților promovați a fost 31,5%. 

La nivelul județului Dâmbovița, rata cumulată de promovare (înainte de contestații) este de 29,53%, în creștere cu 2,77% față de aceeași etapă de afișare din sesiunea august-septembrie a anului trecut (26,76%). Pentru promoția curentă, rata de promovare este 30,99%, iar pentru promoțiile anterioare 26,48%.

Au promovat 230 de candidați, dintr-un total de 779 de candidați prezenți (526 de candidați prezenți provin din promoția curentă, respectiv 253 de candidați prezenți din promoțiile anterioare).

Pe probe de examen, situația este următoarea:

Proba E)a) – Limba și literatura română – rata de promovare este de 61,77%

Proba E)c) – Proba obligatorie a profilului (Matematică/ Istorie) – rata de promovare este de 38,73%

Proba E)d) – Proba la alegere a profilului și a specializării – rata de promovare este de 56,10%.

Contestațiile pot fi depuse/transmise astăzi, 31 august, în intervalul orar 12:00 – 18:00, inclusiv prin mijloace electronice. În această situație, candidații completează, semnează și depun/transmit prin mijloace electronice și o declarație-tip în care se menționează faptul că au luat cunoștință că nota acordată ca urmare a soluționării contestației poate modifica, după caz, nota inițială, prin creștere sau descreștere. Pentru candidații minori, declarația-tip este semnată și de către părinții/reprezentanții legali ai acestora.

Rezultatele înregistrate după soluționarea contestațiilor vor fi anunțate vineri, 3 septembrie.

Pentru a fi declarat promovat, un absolvent de liceu trebuie să îndeplinească următoarele condiții, cumulativ: recunoașterea/echivalarea/susținerea tuturor probelor de evaluare a competențelor lingvistice și digitale; susținerea tuturor probelor scrise și obținerea notei 5 (cel puțin) la fiecare dintre acestea; obținerea mediei 6 (cel puțin) la probele scrise.

PREȘEDINTELE COMISIEI JUDEȚENE DE BACALAUREAT,

INSPECTOR ȘCOLAR GENERAL, PROF. HOMEGHIU CĂTĂLINA

Sursa: IȘJ Dâmbovița

Banner