Platformă de știri și opinii

Îngrijorare, în Dâmbovița, din cauza cazurilor multiple de îmbolnăviri, cu COVID-19, la copii. Prefectura solicită asigurarea de medici pediatri, la spitale

in Actualitate/Administrație/Sănătate by
Banner

Noul val al epidemiei de covid-19, din România, stârnește îngrijorare și în rândul autorităților dâmbovițene, mai ales că, se pare, conform datelor existente până acum, că noua variantă a virusului are un efect puternic și asupra copiilor, lucru ce nu se întâmplase în perioadele anterioare ale epidemiei.

Având în vedere creșterea alarmantă la nivel național, din ultima
perioadă, a numărului de cazuri de COVID-19, varianta Delta, inclusiv în
rândul copiilor, prefectul județului Dâmbovița Aurelian Popa a solicitat astăzi tuturor unităților spitalicești suport COVID-19 din județul Dâmbovița să analizeze posibilitatea asigurării unui medic pediatru în cadrul secțiilor care asigură asistență medicală pacienților testați pozitiv sau suspecți cu virusul SARS-CoV-2.

Conform informațiilor publicate de către CNCAV, Varianta B1617.2
(Delta) sau tulpina indiană este considerată ca fiind varianta virală cu un grad ridicat de contagiozitate, de două ori mai mare față de tulpina inițială și cu aproximativ 60% mai mare decât tulpina Alpha, cunoscută ca varianta britanică.”

A transmis Instituția Prefectului Județului Dâmbovița.

Banner

Ultimele stiri din Actualitate

Go to Top