fbpx

Platformă de știri și opinii

24 de turiști au rămas blocați pe munte (cabane din zona Padina), după ce ploile au distrus mai multe drumuri de acces și un podeț

in Actualitate by
Banner

Ploile deosebit de violente din ultimele ore au creat numeroase probleme în zona montană a județului Dâmbovița. Mai multi turiști aflați în zonă sunt în imposibilitatea de a se mai deplasa, după ce viiturile au distrus mai multe drumuri de acces și un podeț. Pompierii de la ISU Dâmbovița au fost solicitați să intervină în ajutorul acestora.

“În această dimineață (n.r.- 29 august) pompierii au fost alertați cu privire la situația mai multor turiști cazați la două pensiuni din zona montană a județului Dâmbovița, aflați în imposibilitatea de a se autoevacua din cauza drumurilor de acces blocate de aluviuni aduse de apă, ca urmare a precipitațiilor abundente căzute în ultima perioadă.

Sunt 24 de turiști dintre care 14 la cabana Brătei și 10 la o altă unitate de cazare de pe paltoul Padina.

În sprijinul turistilor intervin echipaje de pompieri de la Detașamentul Pucioasa și Garda fieni, cu 2 autospeciale de intervenție și 2 ambulanțe SMURD. A fost pus la dispoziția acestora și un microbuz pentru transport.

Au precizat reprezentanții ISU Dâmbovița.

Cei 10 turiști de la unitatea de cazare aflată pe platoul Padina au rămas cazați, iar cei 14 turiști de la cabana Brătei au fost preluați de echipajele ISU Dâmbovița și au fost evacuați în siguranță, au mai anunțat pompierii dâmbovițeni.

Sursa foto articol Postare facebook/ Asociația Padina Peștera ( 29 august 2021)

Banner

Ultimele stiri din Actualitate

Go to Top