fbpx

Platformă de știri și opinii

Hotărâre CNSU: Elveția intră în lista roșie covid. Bulgaria în lista galbenă. Ce înseamnă pentru turiștii români

in Actualitate/Social/Travel by
Banner

Lista roșie cu clasificarea țărilor/teritoriilor în funcție de rata de incidență cumulată a infectării cu COVID a fost modificată și cuprinde acum și Elveția, conform unei hotărâri a CNSU din data de 26 august 2021. De asemenea, Bulgaria, un loc frecventat de turiștii români în această perioadă, a intrat în lista galbenă covid-19, conform documentului.

Vezi documentul aici:

În zona roșie au intrat Elveția, Macedonia de Nord, Azerbaidjan, Liechtenstein, Guam, Bahamas, Maldive, Anguilla și Insulele Saint Kitts și Nevis.

Bulgaria a fost în zona verde, dar din 29 august intră în zona galbenă, în urma creșterii incidenței şi cazurilor de infectare din ţara vecină Până acum, mai precis data de 29 august, românii puteau circula liber pe graniţa cu Bulgaria, doar cu cartea de identitate.De duminică, însă, se vor supune regulilor de zonă galbenă. ( vezi lista țarilor din zona rosie si cea galbenă- Anexă hotărârea CNSU)

Pentru vaccinaţi nu există nicio resticţie de circulaţie, dacă au trecut cel puţin 14 zile de la doza a doua.

Însă nevaccinaţii care revin din țările aflate pe lista galbenă trebuie să prezinte un test PCR, cu excepția copiilor sub 6 ani și persoanelor care au fost confirmate pozitiv pentru infecția cu virusul SARS-CoV-2 în ultimele 180 de zile anterior intrării în țară.

Turiștii nevaccinați ar trebui să prezinte teste PCR doar la revenirea în țară pentru evitarea carantinei.

Testele se pot efectua în stațiunea în care se află turiștii sau în multe cazuri chiar la hotel. Un test costă în medie circa 35 de euro de persoană (adult sau copii peste 6 ani împliniți). În unele hoteluri din stațiunile din Bulgaria sunt oferite teste gratuit, de hotelieri. În multe alte locuri însă testele sunt plătite de turiști.

Peste 200.000 de români își planificaseră concedii pe litoralul bulgaresc, la sfârșitul luni august și în luna septembrie, potrivit Travel Planner.

Banner

Ultimele stiri din Actualitate

Go to Top