fbpx

Platformă de știri și opinii

12 medici noi la Spitalul Județean din Târgoviște. Deficitul de cadre medicale rămâne totuși mare, la SJUT

in Actualitate/Administrație/Sănătate by
Banner

Un număr de 12 cadre medicale își vor începe activitatea la Spitalul Județean de Urgentă din Târgoviște (SJUT), începând din data de 27 august. Acest lucru a fost anunțat în cadrul unei conferințe de presă, susținută de reprezentanții CJ Dâmbovița, în incinta unității medicale de la Târgoviște.

SJUT este în subordinea CJ Dâmbovița.

“Consemnăm, astăzi, o adevărată performanță la Spitalul Județean de Urgență din Târgoviște: 10 medici specialiști, 1 medic primar și 1 farmacist s-au alăturat cadrelor medicale din cel mai important spital dâmbovițean.Îmbucurător este și faptul că media de vârstă a acestora este de 37 de ani. Pot spune că este pentru prima dată în ultimii ani când Spitalul Județean de Urgență din Târgoviște angajează un număr atât de mare de medici specialiști. Spuneam încă de la începutul mandatului că investițiile în sănătate, precum și atragerea de medici tineri în județul Dâmbovița sunt foarte importante pentru mine. Precizez că 6 dintre medici au venit din București, Cluj și Brașov.Acest lucru spune foarte multe despre Spitalul Județean de Urgență din Târgoviște, dar și despre condițiile pe care județul nostru le oferă celor care aleg să muncească aici.”

A anunțat ulterior conferinței de presă, președintele CJ Dâmbovița, Corneliu Ștefan. Dintre cei 12 medici noi, ce vor lucra la SJUT, 2 sunt medici infecționiști și câte unul pentru secțiile de medicină internă, cardiologie,anatomopatologie, dermatologie, ginecologie, pediatrie.

SJUT a scos la concurs nu mai putin de 33 de posturi de medici, dar doar 12 medici și-ai exprimat dorința de a veni la Târgoviște, a anunțat directorul spitalului, Claudiu Dumitrescu. În continuare, a mai spus acesta, există un deficit de cadre medicale, în special la secțiile de radiologie, medicină de urgență sau Neurologie ( trei posturi disponibile și niciun doritor, până acum).

Banner

Ultimele stiri din Actualitate

Go to Top