fbpx

Platformă de știri și opinii

Întâlnire între parlamentarii dâmbovițeni, de la PSD și USR-Plus, la sediul CJ Dâmbovița. Ce au discutat

in Actualitate/Administrație/Politică by
Banner

La inițiativa președintelui CJ Dâmbovița, Corneliu Ștefan (PSD) , la sediul Consiliului Județean Dâmbovița, a avut loc o întâlnire între parlamentarii dâmbovițeni, din actuala legislatură. La întâlnire au fost prezenți doar reprezentanții PSD și a USR-Plus.

“Întâlnirea de la sediul forului administrativ, la care au răspuns parlamentarii dâmbovițeni ai Partidului Social Democrat Dâmbovița și cei ai Alianței USR-Plus, s-a axat pe tema situației proiectelor în derulare ale administrației județene, a obiectivelor de investiții și, de asemenea, a proiectelor ce vizează domeniile de interes pentru județ, reuniunea fiind un bun prilej pentru discutarea punctuală a portofoliului de proiecte al Consiliului Județean Dâmbovița, dar și a pașilor ce trebuie făcuți în vederea realizării acestora.

Președintele Consiliului Județean Dâmbovița, Corneliu Ștefan: „Dezvoltarea durabilă a județului Dâmbovița prin proiecte care să îmbunătățească condițiile de viață ale dâmbovițenilor rămâne în continuare o prioritate pentru mine ca președinte al consiliului județean. După cum bine cunoașteți, la nivelul aparatului tehnic al instituției, avem în derulare investiții importante. Nu este de ajuns că le-am inițiat, că sunt în derulare, trebuie să le finalizăm cu succes. Dialogul pe care l-am inițiat astăzi cu dumneavoastră trebuie să să concentreze pe identificarea tuturor resurselor necesare pentru bunul mers al acestor proiecte despre care v-am vorbit. Eforturile noastre trebuie să aibă un singur scop: interesul cetățeanului și dezvoltarea comunităților pe care le reprezentăm”.

Corneliu Ștefan le-a prezentat parlamentarilor prezenți atât proiectele pe care Consiliul Județean Dâmbovița le are în derulare cu unitățile administrativ-teritoriale, cât și detalii cu privire la proiectul „Drum de legătură pentru creșterea accesibilității în zona urbană a orașului Găești”, ce face parte din contractul „Drumuri de legătură ale DN 71 și DN 7 la Drumul Expres Valahia, Autostrada A1 – Ploiești, pentru creșterea accesibilității în zonele urbane ale municipiului Târgoviște și orașului Găești”, proiect care a primit avizul favorabil pentru studiul de prefezabilitate din partea reprezentanților Comisiei Tehnice din cadrul Companiei Naționale de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR): „Vreau să vă spun că de la ultima întâlnirepe care am avut-o și până astăzi, avem foarte multe proiecte pe care le-am demarat, noi ca și consiliu județean, în parteneriat cu unitățile aadministrativ-teritoriale, și nu în ultimul rând, cu Ministerul Transporturilor, cu Guvernul României. Cele mai mari proiecte de infrastructură rutieră, centuri ocolitoare, pe care astăzi le avem într-un stadiu avansat, într-o perioadă de doar 8 luni – sunt cele 3 centuri ocolitoare aprobate, inelul 2 centura municipiului Târgoviște, centura ocolitoare pentru cele două orașe din Nord, Pucioasa și Fieni, și nu în ultimul rând, centura ocolitoare pentru orașul Găești. Vestea bună este că pentru orașul Găești, săptămâna trecută, a fost aprobat în CTE, drumul expres, iar săptămâna viitoare vom scoate la licitație PT-ul și execuția centurii ocolitoare, care va avea legătură cu DN 7.”

Și proiectele derulate în infrastructura de apă și canal au fost aduse în atenție de administrația județeană: „Al doilea proiect mare pe care îl avem la nivelul județului Dâmbovița este cel referitor la rețelele de apă și canal, un proiect întârziat, găsit într-un stadiu înaintat de neimplementare anul trecut. Vestea cea mai bună pe care o avem astăzi, un proiect pe care în octombrie 2020 l-am preluat la 222 milioane euro, astăzi prin actualizarea proiectului și adăugarea unor localități care nu erau prinse în acest program, acesta  a ajuns la valoarea de 403 milioane euro. Dacă ne ajută Dumnezeu să fim sănătoși, în maximum 2 săptămâni o să vă invit să semnăm acest contract cu Ministerul Fondurilor Europene. Am reușit să luăm și acordul de mediu”.

Au transmis, printr-un comunicat de presă, reprezentanții CJ Dâmbovița.

Banner

Ultimele stiri din Actualitate

Go to Top