fbpx

Platformă de știri și opinii

Coronavirus Dâmbovița- Crește numărul de cazuri noi. În spitale, numărul nevaccinaților, îmbolnăviți, este covârșitor. O localitate în scenariul galben

in Sănătate by
Banner

Datele furnizate de autorități, în fiecare zi, arată o creștere accelerată a epidemiei de SARS-CoV-2, și în județul Dâmbovița, în ultimele zile.

În data de 21 august, din cele 591 de cazuri noi de îmbolnăvire, raportate la nivel național, 6 erau din județul Dâmbovița, suficient însă ca incidența să crească la 0,17 la mie ( cazuri din ultimele două săptâmâni) la nivelul întregului județ.

O localitate, Morteni, a trecut de pragul de 1,5 la mie ( n.m.incidență de 1,86 la mie, în data de 21 august și a crescut la 2,23 la mie în data de 22 august) fiind prima localitate din Dâmbovița ce intră în logica de funcționare după scenariul galben ( conform normelor din starea de alertă), după aproape 3 luni în care toate cele 89 de localități dâmbovițene au funcționat după scenariul verde ( incidență mai mică de 1 la mie, în unele cazuri chiar zero).

Spital Târgoviște

La Târgoviște sunt cele mai multe cazuri active în momentul de față, 17 (ultimele două săptămâni).

La nivelul întregului județ Dâmbovița în spital sunt internate 23 de persoane (cazuri complicate ce nu pot fi tratate la domiciliu), dintre acestea 1 persoană fiind internata la ATI. Ale 100 de persoane se află în izolare la domiciliu ( forme ușoare al bolii), conform datelor furnizate de Prefectura Dâmbovița.

Sectie spita Găești

La spitalul din Găești, toate persoanele internate, conform declarației directorului unității medicale, sunt persoane nevaccinate:

“Pacientii nostri covid pozitiv sunt nevaccinati. Stau si ma intreb o chestie. Cu siguranta in lume sunt mai multi oameni tatuati decat vaccinati covid. De ce nu au iesit vorbe ca se fac tatuaje cu cipuri?”

A scris Laurențiu Belusică (director spital orășenesc Găești), pe pagina personală de facebook (21 august).

Banner

Ultimele stiri din Sănătate

Go to Top