fbpx

Platformă de știri și opinii

Noul an școlar începe cu prezență fizică la cursuri, până la pragul de 6 la mie. Masca este obligatorie, pentru elevii de peste 6 ani. Situația incidenței din Dâmbovița (20 august)

in Actualitate/Educație/Sănătate by
Banner

Reprezentanții Ministerului Sănătății și a Ministerului Educației s-au întâlnit vineri (20 august) pentru a stabili scenariile ce vor fi folosite pentru noul an școlar.

Școlile și grădinițele vor rămâne deschise cu prezența fizică a elevilor până la pragul de cazuri Covid de 6 la mie, în noul an școlar”, a anunțat, după întâlnire, ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu.Elevii vaccinați de la clasa a VII-a în sus ar putea veni la școală și peste prag, a mai spus Sorin Cîmpeanu.

Ministrul Sănătății, Ioana Mihăilă, a declarat:

“Am agreat că prioritatea tuturor este menținerea școlilor deschise cât mai mult timp posibil, dar copiilor trebuie să le oferim un cadru sigur ca transmiterea să rămână cât mai mică posibil.Purtarea măștii în școală va rămâne obligatorie pentru copiii peste 6 ani, dar în spații deschise nu. Purtarea măștii în școala va fi obligatorie pentru copiii peste 6 ani. Activitățile sportive sunt încurajate să aibă loc in spații deschise, iar pentru activități sportive în spații închise se va decide în funcție de incidența în comunitatea respectivă dacă se pot desfășura sau nu.”

În precedentul an școlar, pragul de la care școlile erau închise, iar elevii erau trecuți în sistemul de învățământ on-line, era de 3 cazuri Covid la mia de locuitori, în localitatea unde se afla unitatea de învățământ, ceea ce înseamnă că în acest an posibilitatea închiderii școlilor va fi mult mai mică. În acest moment, incidența la nivel național este de 0,19 cazuri la mia de locuitori. În Dâmbovița cea mai mare incidență este la Dragomirești (1,2 la mie) și la Morteni (1,12 la mie), în toate celelalte loacalități ale județului fiind o incidență de sub 1 la mie ( incidență peste 0 în 31 din cele 89 de localitați ale județului, în data de 20 august).

Banner

Ultimele stiri din Actualitate

Go to Top