fbpx

Platformă de știri și opinii

Alți 142 de pompieri români merg în Grecia, pentru a ajuta la stingerea incendiilor. Cei 12 pompieri dâmbovițeni, ce au fost deja în Grecia, abia s-au întors acasă

in Actualitate/Social by
Banner

În data de 16 august, cei 108 pompieri din România ce au participat la o misiune internațională pentru stingerea incendiilor devastatoare din Grecia s-au întors acasă, după ce și-au încheiat misiunea.

Pompieri dâmbovițeni în Grecia

Între aceștia s-au regăsit și 12 pompieri de la ISU Dâmbovița, ce au participat la misiune. Toți cei 108 au fost înaintați în grad la întoarcerea acasă. Din păcate, în Grecia, situația s-a deteriorat rapid, după plecarea pompierilor români, iar acum România a decis să trimită alți 142 de pompieri pentru a ajuta la stingerea incendiilor de pădure ce amenință Atena.

“Grecia are nevoie din nou de ajutor! L-am informat pe președintele Klaus Iohannis și am decis, împreună cu ministrul de Interne, să trimitem 142 de pompieri salvatori care să îi ajute pe greci să stingă incendiile de pădure. Misiunea pompierilor noștri va începe mâine! Mult succes, vă așteptăm cu bine acasă!”, a scris premierul Florin Cîțu, pe Facebook, în data de 19 august.

Ulterior Guvernul României a transmis că:

“Este vorba despre 142 pompieri salvatori din IGSU și 15 unități subordonate acestuia, cu 28 de autospeciale, care includ 8 autospeciale de stingere incendii de pădure, 2 cisterne, 1 centru de comandă, 2 containere Multirisc, 7 autospeciale de primă intervenție și comandă, 2 microbuze, un autocar si alte mijloace de sprijin logistic incluzand o dronă.”

Sursa foto articol-IGSU ( intervenție pompieri români în Grecia)

Deocamdată nu a fost precizat din ce unități fac parte cei 142 de pompieri trimiși, din nou, în Grecia, pentru a se lupta cu focurile de vegetație.

Banner

Ultimele stiri din Actualitate

Go to Top