fbpx

Platformă de știri și opinii

Dep. Ionuț Vulpescu: Nu este prima dată când cei din guvernarea ”de dreapta” nedreptățesc județele conduse de PSD

in Actualitate/Parlament/Politică by
Banner

Ionuț Vulpescu, deputat PSD de Dâmbovița, susține cele mai noi declarații ale lui Corneliu Ștefan, președintele PSD Dâmbovița și al Consiliului Județean Dâmbovița.

Șeful administrației județene a reamintit într-o conferință de presă de piedicile pe care Guvernul le-a pus proiectelor ce aveau ca scop dezvoltarea județului Dâmbovița.

Deputatul Ionuț Vulpescu vine la rândul său cu o analiză a situației în care se află nu doar județul Dâmbovița, ci toate județele cu președinți de consiliu județean din partea PSD.

<<Președintele Consiliului Județean Dâmbovița, Corneliu Ștefan, a prezentat astăzi un set de întrebări, adresate premierului Vasile Cîțu și actualei guvernări, legate de finanțarea proiectelor de dezvoltare în teritoriu. Nu este prima dată când cei din guvernarea ”de dreapta” nedreptățesc județele conduse de PSD. O astfel de atitudine, ne-constituțională și ilegală, este o pedeapsă colectivă aplicată cetățenilor din județul Dâmbovița, cu mesajul clar: ”Nu ne-ați votat, v-am tăiat de la bani!” Cinismul ăsta depășește limitele jocului politic, și este un atac la drepturi și libertăți fundamentale. Și cetățenii din Dâmbovița plătesc taxe și impozite și au dreptul la dezvoltare, la acces la servicii publice de educație și de sănătate, de infrastructuri!

Înțelegem că domnul Cîțu nu este în cel mai fericit moment al carierei sale politice, și menținerea sa în fruntea guvernului are un preț: alocarea de bani, la rectificare, ministerelor conduse de miniștri useriști. Dar de ce să sufere pentru asta cei din Dâmbovița? De ce să suporte colectivitățile locale diferențele de preț la materialele de construcții? Școli care nu pot fi finalizate, secția de cardiologie a Spitalului Județean de Urgență, echipamente sanitare care nu mai pot fi achiziționate! Drumuri care nu mai pot fi reparate! Dar mândri că sunt primii la creștere economică! Sigur, asta doar în fanteziile domnului Cîțu și ale miniștrilor săi…

Haosul administrativ este generalizat! Pentru cine guvernează Alianța PNL-USR-UDMR? Țara asta este proprietatea lor, și fac ce doresc cu ea? Cetățenii nu mai contează? Îi întreb public pe parlamentarii PNL și USR de Dâmbovița: nu aveți nimic de zis despre toate astea? Cum îi reprezentați pe cetățenii care v-au ales? Ce faceți pentru ei? Sau nu vă interesează nevoile lor? Cum puteți să vă prezentați în fața lor, ca și când nimic nu s-ar fi întâmplat? Unde este responsabilitatea politicianului în fața nevoilor colectivității? Sunteți de acord cu politicile discriminatorii ale Guvernului față de dâmbovițeni? Poate nu ați înțeles: înainte de a fi pesediști, peneliști, useriști, trebuie să fim oameni! Ascultați-vă alegătorii, dacă vă pasă de ei!

Acest mod discreționar, și inept, de alocare a resurselor bugetare, va duce la o încetinire a creșterii economice. Pentru investiții mai sunt cel mult trei luni favorabile. Dacă nu vor fi finanțate investițiile din județele care nu sunt conduse de oamenii ”dreptei”, cum crede domnul Cîțu că va arăta economia României la sfârșitul acestui an? Sau nu-i pasă? Nu-i pasă decât de aranjamentele sale? Atunci să plece, și să lase locul unui politician cât de cât responsabil, și ancorat în realitate. Lucrurile nu mai pot continua în felul acesta. Finanțele sunt ale țării, proiectele, la fel, PNRR trebuie să se refere la toți cetățenii României. Dezvoltarea nu se ”dă” cu porția, pe carnetul de partid! Nu așa funcționează o democrație! Dacă mai pot înțelege ceva, și dacă noi, cetățenii, mai însemnăm ceva pentru ”guvernarea de dreapta”…>>, a scris parlamentarul Ionuț Vulpescu pe pagina sa de Facebook.

Sursa: Facebook Ionuț Vulpescu

Banner

Ultimele stiri din Actualitate

Go to Top