O jertfă cât o epocă recunoscută de cei peste 1.000 de tineri dâmbovițeni!

in Actualitate/Opinii/Religie by
Banner

Ortodoxia românească cinstește astăzi jertfa Sfinților Martiri Brâncoveni, cei care au fost omorâți pentru că nu au dorit, acum mai bine de trei veacuri, să renunțe la credința lor.

Peste veacuri, ne dau o pildă de tărie, de curaj și de înțelepciune, mai ales astăzi, când mulți aleg să-și trădeze sau să-și batjocorească credința, să atace Sfânta Biserică Ortodoxă strămoșească și pe slujitorii ei.

Jertfa Brâncovenilor este un avertisment pentru toate generațiile de români, căci, fără credință, viața aceasta nu are nici un sens!

Credința trebuie să fie unica lentilă a vieții noastre și să fie autentică, nu doar să fie afișată în anumite momente, crezând că putem păcăli pe alții, mai ales în interes electoral!

Este cutremurător și înfricoșător să iți vezi fiii omorâți pentru că nu renunță la credința strămoșească! Și nu, nu pentru că nu a spus unde-i sunt bogățiile, nu pentru mândrie, nu, pentru altceva Brâncovenii au ales să moară. Pentru credință, pentru că tatăl, Sf. Voievod Martir Constantin Brâncoveanu, dorea ceea ce-i mai bine pentru fiii săi, iar ei știau că poți să ai totul, să câștigi lumea întreagă, dar, dacă nu ai credință ești mort spiritual, ai fost înfrânt și trăiești degeaba!

Așa și azi, mamele sau tații doresc ce e mai bine pentru copiii lor, dar, uită că, fără Dumnezeu, nu pot să devină lideri autentici, iubiți si respectați de popor.
Exemplul Brâncovenilor trebuie să trezească în noi fiorul credinței dacă a dispărut, să ne nască întru iubire de Biserică, neam și țară!
Așa vom birui totul, cu Dumnezeu înainte!

P. S.: Pe 10 august, cu binecuvântarea Înaltpreasfințitului Părinte Arhiepiscop și Mitropolit Nifon, alături de peste 1.000 de tineri am pornit în pelerinaj cu Sfintele Moaște ale Sfântului Ierarh Nifon, Patriarhul Constantinopolului și Mitropolitul Țării Românești, de la Catedrala eparhială până la Mănăstirea Stelea din Târgoviște și am oprit pentru a ne ruga în fața statuii Sfinților Martiri Brâncoveni. Momentul a fost emoționant și se poate observa și în fotografiile postate.

____________________

Ionuț Adrian Ghibanu este vicarul Arhiepiscopiei Târgoviștei și lect. univ. dr. la Universitatea “Valahia” din Târgoviște

Banner