fbpx

Platformă de știri și opinii

Dâmbovița: Candidat eliminat din examen la prima probă a Bacalaureatului din sesiunea august-septembrie

in Actualitate/Educație by
Banner

Luni, 16 august 2021, a început sesiunea august-septembrie a examenului de Bacalaureat din România.

Examenul a debutat cu proba la limba și literatura română, probă la care s-au înscris 322 de candidați. Dintre aceștia, au fost prezenți 258.

De asemenea, un candidat a fost eliminat din sala de exanen deoarece avea asupra sa un telefon mobil. Elevul este absolvent al Liceului Tehnologic „Iordache Golescu” Găești și susținea examenul la centrul amenajat la Liceul Tehnologic „Constantin Brâncoveanu” Târgoviște. Acesta nu va mai avea dreptul de a participa la următoarele două sesiuni ale examenului.

Informare privind desfășurarea primei probe scrise din cadrul examenului de Bacalaureat (sesiunea august-septembrie 2021)

Examenul național de Bacalaureat, sesiunea august-septembrie 2021, a început luni, 16 august, cu proba scrisă la Limba și literatura română. 

În județul Dâmbovița s-au înscris 937 de candidați, dintre care 625 din promoția curentă, respectiv 312 candidați din promoțiile anterioare.

La prima probă scrisă a examenului național de Bacalaureat din sesiunea august-septembrie 2021 (Limba și literatura română) au fost prezenți 258 candidați (80,12% din totalul de 322 de candidați înscriși la această probă).

Pentru tentativă de fraudă a fost eliminat un candidat, din centrul de examen Liceul Tehnologic „Constantin Brâncoveanu” Târgoviște, absolvent al Liceului Tehnologic „Iordache Golescu” Găești (telefon în sala de examen). Acesta nu va mai avea dreptul de a participa la următoarele două sesiuni ale examenului.

Subiectele au fost publicate la ora 15:00, pe subiecte.edu.ro, de către Centrul Național de Politici și Evaluare în Educație.

Următoarele probe se vor desfășura conform calendarului:

  • marți, 17 august – proba obligatorie a profilului
  • miercuri, 18 august – proba la alegere a profilului și a specializării

Afișarea primelor rezultate, prin anonimizarea numelui și a prenumelui, în conformitate cu prevederile specifice în vigoare (Regulamentul general privind protecția datelor – RGPD/GDPR), va avea loc în data de 31 august (până la ora 12:00). Contestațiile pot fi depuse/transmise în aceeași zi, în intervalul orar 12:00 – 18:00, inclusiv prin mijloace electronice. În această situație, candidații completează, semnează și depun/transmit prin mijloace electronice și o declarație-tip în care se menționează faptul că au luat cunoștință că nota acordată ca urmare a soluționării contestației poate modifica, după caz, nota inițială, prin creștere sau descreștere.

Rezultatele finale vor fi făcute publice în data de 3 septembrie 2021.

Pentru a fi declarat promovat, un candidat trebuie să îndeplinească următoarele condiții, cumulativ:

  • recunoașterea/echivalarea/susținerea tuturor probelor de evaluare a competențelor lingvistice și digitale;
  • susținerea tuturor probelor scrise și obținerea notei 5 (cel puțin) la fiecare dintre acestea;
  • obținerea mediei 6 (cel puțin) la probele scrise.

PREȘEDINTELE COMISIEI JUDEȚENE DE BACALAUREAT,

INSPECTOR ȘCOLAR GENERAL,

PROF. HOMEGHIU CĂTĂLINA

Sursa: Inspectoratul Școlar Județean Dâmbovița 

Banner

Ultimele stiri din Actualitate

Go to Top