fbpx

Platformă de știri și opinii

Nicio zi fără avertizări meteo, în Dâmbovița! Cod galben de furtună, pentru ziua de 12 august. Vești proaste pentru săptămâna următoare

in Actualitate/Utile by
Banner

Nu a trecut nicio zi, din luna august, fără ca județul Dâmbovița să fie sub incidența unei avertizări meteorologice, fie că este vorba de caniculă sau de furtună. Nu face excepție nici ziua de 12 august, pentru că, meteorologii, au emis o atenționare de tip cod galben de furtună ce vizează 7 județe, printre care și județul Dâmbovița.

Conform ANM:

 COD GALBEN

 Fenomene vizate: instabilitate atmosferică temporar accentuată
Interval de valabilitate: 12 august, ora 13:00 – 12 august, ora 23:00
Zone afectate: conform textului și hărții

         În intervalul menționat, local în Carpații Meridionali și de Curbură, precum și în nordul Munteniei vor fi perioade cu instabilitate atmosferică accentuată, ce se va manifesta prin averse ce vor avea și caracter torențial, descărcări electrice, intensificări ale vântului, vijelii și grindină. Cantitățile de apă vor depăși pe alocuri 25…40 l/mp.

         Notă: Astfel de fenomene vor fi pe arii restrânse și în restul teritoriului, cu o probabilitate mai ridicată spre seară în centrul și sudul Munteniei.

Veștile nu sunt deloc încurajatoare, în ceea ce privește vremea din perioada următoare, fiind anunțate, pentru județul Dâmbovița, din nou, zile caniculare, cu temperaturi de peste 37 de grade celsius, începând de săptămâna următoare.

Banner

Ultimele stiri din Actualitate

Go to Top