Platformă de știri și opinii

Președintele CJD anunță că centura orașului Găești a primit aviz favorabil din partea Comisiei Tehnice a CNAIR

in Actualitate/Administrație by
Banner

Veste bună pentru dâmbovițeni din partea Consiliului Județean Dâmbovița.  Președintele Corneliu Ștefan a transmis că centura orașului Găești a primit marți, 10 august, aviz favorabil din partea Comisiei Tehnice a Companiei Naționale de Administrare a Infrastucturii Rutiere.

Administrația județeană a prezentat studiul de prefezabilitate, iar acesta, potrivit comisiei, a răspuns tuturor exigențelor tehnice și economice.

Prin acest proiect ar urma să se deblocheze traficul în orașul Găești, în unele zile, în acest moment, fiind o adevărată aventură să încerci să tranzitezi zona. Zilnic trec prin oraș câteva sute de camioane, lucru care deranjează atât din punct de vedere al gradului de poluare, cât și din punct de vedere al confortului, deoarece timpul petrecut în trafic este foarte mare.

<<Așa cum am promis, am reușit ca, în mai puțin de două luni, alături de colegii din Consiliul Județean Dâmbovița, să prezentăm un studiu de prefezabilitate care să răspundă tuturor exigențelor tehnice și economice.

Zilnic, sute de camioane trec prin centrul orașului Găești!
Orașul este poluat, siguranța oamenilor este pusă în pericol, transportatorii pierd bani și timp!

Reușita de astăzi urmează să rezolve toate aceste probleme!

Foarte important este și faptul că proiectul, “Drumuri de legătură ale drumurilor naționale DN71 și DN7 la Drum Expres Valahia, Autostrada A1 – Ploiești, pentru creșterea accesibilității în zonele urbane ale Municipiului Târgoviște și orașului Găești” – Drum de legătură pentru creșterea accesibilității în zona urbană a orașului Găești, leagă viitoarea centură a orașului de drumul Expres Valahia.

Astfel, miile de mașini care vin de pe rutele București – Pitești, Ghimpați – Petrești – Găești, dar și din comunele Mogoșani, Mătăsaru, Costeștii din Vale, nu vor mai intra în Găești.

Studiul de prefezabilitate propus de noi prevede un traseu care înconjoară, în totalitate, orașul Găești, dar care, în același timp, asigură accesul în și dinspre oraș.
– Un traseu de cca 4,5 km;
– Categorie tehnică III;
– O bandă pe sens cu lățimea de 3,50 m;
– 3 intersecții amenajate cu sensuri giratorii sau noduri rutiere;
– O intersecție amenajată cu sens giratoriu la intersecția cu DN7;
– O intersecție amenajată cu pasaj suprateran peste DJ401A și C.F. București-Pitești-Craiova;
– O intersecție amenajată cu sens giratoriu la intersecția cu DN61.

Costul total al investiției este de 89.917.037,74 lei.
Încă din prima zi de mandat, mi-am asumat îmbunătățirea infrastructurii rutiere dâmbovițene!

Studiile de prefezabilitate pentru Inelul 2 de Centură al Municipiului Târgoviște și centura ocolitoare a orașelor Pucioasa și Fieni au fost deja aprobate, iar astăzi suntem în fața planurilor care vor debloca orașul Găești.>>, a scris președintele Consiliului Județean Dâmbovița pe pagina sa de Facebook.

Sursa: Facebook Corneliu Ștefan

Banner

Ultimele stiri din Actualitate

Go to Top