fbpx

Platformă de știri și opinii

Record de sancțiuni (384) la o acțiune a polițiștilor, în județul Dâmbovița. Polițiști din 3 județe au participat la controlul din trafic

in Actualitate by
Banner

Pe parcursul zilei de ieri, 3 august, în intervalul orar 18:00-20:00, polițiștii de la rutieră din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Dâmbovița, sub coordonarea Direcției Rutiere și în colaborare cu efective de la Inspectoratele Județene de Poliție Prahova și Argeș, au acționat pe raza județului Dâmbovița, pentru prevenirea producerii unor accidente de circulație și pentru creșterea gradului de siguranță în trafic.

Târgoviște- 3 august 2021

Acțiunea oragnizată a avut ca obiectiv reducerea riscului rutier și impunerea unui climat de siguranță și disciplină în rândul tuturor participanților la trafic, prin identificarea și sancționarea celor care nu respectă normele rutiere.

În cadrul activității, polițiștii au aplicat 384 de sancțiuni contravenționale, în valoare de 168.640 de lei.

Din totalul sancțiunilor, 378 au fost aplicate pentru încălcarea prevederilor O.U.G. 195/2002 privind circulația pe drumurile publice, dintre care 197 au fost pentru nerespectarea regimului legal de viteză și 94 pentru neportul centurii de siguranță.

Totodată, ca măsură complementară, polițiștii au reținut 34 de permise de conducere, au retras 13 certificate de înmatriculare, un set de plăcuțe cu număr de înmatriculare și au dispus suspendarea dreptului de utilizarea în cazul unui vehicul.

Permisele de conducere au fost reținute pentru depășirea limitei legale de viteză cu peste 50 km/h (26), depășirea neregulamentară (6) și nerespectarea dispozițiilor polițistului rutier (1).

Reamintim faptul că, în primele 6 luni ale acestui an, cele mai multe accidente s-au produs ca urmare a  încălcării normelor rutiere de către biciclişti și pietoni, pe fondul neasigurării la schimbarea direcției de mers, a nerespectării regulilor privind acordarea priorităţii de trecere și pe fondul vitezei excesive.

Astfel, polițiștii le reamintesc participanților la trafic că trebuie să manifeste atenție atunci când se deplasează pe drumul public și să respecte cu strictețe regulile de circulație pentru a nu-i pune în pericol pe cei din jur.

Au mai anunțat polițiștii de la IPJ Dâmbovița.

Distribuie pe
Banner

Ultimele stiri din Actualitate

Go to Top