fbpx

Platformă de știri și opinii

Primirea de către senatorul Titus Corlățean, președintele Comisiei pentru politică externă a Senatului României, a E.S. Abdullah Nasser Abdullah Alhumaidi, ambasadorul Statului Qatar în România

in Parlament/Politică by
Banner

Comunicate de presă

Președintele Comisiei pentru politică externă a Senatului României, senatorul Titus Corlățean l-a primit la data de 29 iulie a.c., pe a E.S. Abdullah Nasser Abdullah Alhumaidi, ambasadorul Statului Qatar în România, aflat în vizită de rămas-bun, la finalul mandatului său în România.

Senatorul Corlățean i-a adresat felicitări ambasadorului qatarez pentru modul în care și-a îndeplinit mandatul în România și i-a urat succes în viitoarele misiuni.

Președintele Comisiei pentru politică externă a salutat și felicitat autoritățile qatareze pentru decizia de adoptare a legislației electorale care să permită organizarea, pentru prima oară, în luna octombrie 2021, a alegerilor pentru 2/3 din membrii Consiliului Consultativ (Shura).

În acest context, senatorul Corlățean a evidențiat rolul diplomației parlamentare și a exprimat deschiderea și interesul părții române pentru contacte pe canal parlamentar între structurile de specialitate ale legislativelor celor două state.

În același timp, a fost menționată necesitatea organizării unei noi sesiuni a Comisiei mixte economice bilaterale , care să faciliteze cooperarea comercială și investițională între România și Statul Qatar.

Ambasadorul Statului Qatar a apreciat modul deosebit  în care a colaborat cu autoritățile române și a mulțumit pentru sprijinul constant oferit de factorii decizionali abilitați din țara noastră pentru derularea la parametri optimi a mandatului său diplomatic la București.

Sursa: Senat.ro

Banner

Ultimele stiri din Parlament

Go to Top