fbpx

Platformă de știri și opinii

parau Bizdidel

Avertizare hidrologică! Posibile inundații pe râurile din județul Dâmbovița, în data de 29 iulie

in Actualitate/Utile by
Banner

Și hidrologii au emis o atenționare de tip cod galben ce vizează județul Dâmbovița, în data de 29 iulie. Conform avertizării, sunt posibile viituri extrem de puternice și inundații, pe râurile Argeș, Dâmbovița și Ialomița, în județul Dâmbovița.

Imagine arhivă

MOMENTUL PRODUCERII FENOMENELOR VIZATE:

Data: 29.07.2021 ora 13:00 – 29.07.2021 ora 24:00

Având în vedere situaţia hidrometeorologică actuală şi prognoza meteorologică pentru următoarele 24 de ore, ca urmare a precipitaţiilor prognozate şi propagării, se pot produce scurgeri importante pe versanţi, torenţi şi pâraie, viituri rapide pe râurile mici cu posibile efecte de inundaţii locale şi creşteri de debite şi niveluri cu posibile depăşiri ale COTELOR DE ATENŢIE, după cum urmează:

COD GALBEN

            În intervalul 29.07.2021 ora 13:00 – 29.07.2021 ora 24:00 pe râurile din bazinele hidrografice:

 Argeș – bazin superior, Dâmboviţa – bazin superior (judeţele: Argeș şi Dâmbovița), Ialomița – bazin amonte S.H. Moroeni şi afluenții aferenţi sectorului aval S.H. Moroeni – amonte S.H. Siliştea Snagovului (judeţele: Dâmbovița, Prahova şi Ilfov.

Atenţionarea Hidrologică vizează în principal fenomenele de scurgeri importante pe versanţi, torenţi, pâraie, viituri rapide pe râurile mici cu posibile efecte de inundaţii locale, care se pot produce cu probabilitate şi intensitate mai mare pe unele râuri din judeţele: Braşov, Prahova, Dâmboviţa, Suceava şi Botoşani.

Au mai anunțat cei de la Institutul National de Hidrologie si Gospodarire a Apelor,  Bucuresti.

Banner

Ultimele stiri din Actualitate

Go to Top