fbpx

Platformă de știri și opinii

Atât s-a putut: România – Noua Zeelandă 0-0. Tricolorii se întorc acasă

in Sport by
Banner

Naționala olimpică a României – din care au făcut parte Marian Aioani și Marco Dulca, primul transferat de la Chindia la Farul în această vară, celălalt sub contract cu echipa din Târgoviște – a fost eliminată de la Jocurile Olimpice. România a învins Honduras, 1-0, dar a pierdut cu Coreea de Sud, 0-4, remizând în ultimul meci, în care avea nevoie de victorie pentru calificarea în sferturi, 0-0 cu Noua Zeelandă.

Iată ce au declarat selecționerul naționalei, Mirel Rădoi, și unul dintre tricolori, Alexandru Dobre, după meciul cu Noua Zeelandă, disputat la Sapporo:

Mirel Rădoi:

  • Vreau să îmi felicit jucătorii, am trecut prin multe greutăți împreună. Am fost foarte obosiți, am călătorit o zi întreagă pentru acest meci, ieri am avut doar 20 de minute pentru a pregăti antrenamentul. Pentru felul în care au trecut împreună peste rezultatul contra Coreei de Sud trebuie să îi felicit.
  • Cu puțin noroc în anumite situații în meciul de azi, cred că am fi putut și chiar am fi meritat să trecem de faza grupelor.
  • Din această competiție putem extrage multe lucruri, majoritatea pozitive. Ce mă bucură este faptul că jucătorii au arătat ca un grup unit după ce s-a întâmplat în meciul cu Coreea de Sud.
  • Cu toții am fi vrut să ne calificăm, jucătorii au făcut un meci bun, dar de multe ori poate nu am fost inspirați. Însă nici nu cred că le putem cere mai mult. Nu știe nimeni ce s-a înâmplat de la sosirea noastră în Japonia. Nu a știut nimeni că acești jucători s-au antrenat cu doar 4 ore de odihnă pe noapte, am avut probleme și cu alimentația în primele zile. Dar după această competiție sunt mulțumit de ei și mândru că azi nu au arătat deloc că vin după acel rezultat cu Coreea de Sud.
  • Sunt foarte fericit cu acest grup de jucători și ceea ce au realizat. Înaintea partidei am avut o situație dificilă, cei trei jucători de bandă, Boboc, Ștefan și Rațiu erau incerți. Și m-a emoționat faptul că toți cei trei au zis că, indiferent de consecințe, pot evolua câte 45 de minute. Mi-am dat seama că în 21 de zile, cât am avut până la primul meci, ne-am apropiat atât de mult fără să ne dăm seama, încât am devenit prieteni. Și eu am fost un astfel de jucător, nu așteptam să mă caute antrenorul să îmi spună că are nevoie de mine, ci mă duceam și băteam la uși. M-am regăsit în atitudinea lor. Îmi pare rău pentru ei că nu am reușit să ne calificăm, pentru că le-am spus că mi-ar plăcea să stau în vestiar și să îi văd din nou bucurându-se ca după meciul cu Honduras. Și eu mi-aș fi dorit ca jucător să trăiesc asemenea momente. Am fost chiar un pic gelos pe ei.
  • La felul cum s-au pregătit, cum au asimilat informațiile, sunt jucători care pot face pasul la prima reprezentativă.
  • Mă puteți critica pe mine, sunt aici, în fața dumneavoastră, dar acestor copii nu aveți ce să le reproșați.

Alexandru Dobre

  • Sunt fericit că am făcut parte din echipa României pentru Jocurile Olimpice. Sunt mulțumit de noi, am dat totul, sută la sută la fiecare meci. Am fost uniți ca frații în această perioadă.
  • A fost greu să ne adaptăm cu fusul orar, cu alimentația, drumul până în Japonia. Dar un lucru e sigur: fiecare jucător a vrut să dea totul la fiecare meci. Am învățat multe din această competiție, am căpătat experiență care ne va ajuta pe viitor.
  • Nu mai există echipe slabe, toate naționalele sunt foarte puternice, cu jucători în campionate tari. Acum tebuie să ne întoarcem la echipele de club și să arătăm ce putem.

Foto: frf.ro

Banner

Ultimele stiri din Sport

Go to Top