fbpx

Platformă de știri și opinii

Exercițiu ISU la Târgoviște. S-a simulat prăbușirea unui bloc, în urma unui cutremur de 7.2 grade

in Actualitate/Social/Utile by
Banner

În intervalul orar 10:00-12:00, al zilei de 28 iulie, la Târgoviște, structurile Inspectoratului pentru Situații de Urgență al județului Dâmbovița au desfășurat un exercițiu în cazul producerii unui seism de intensitate 7,2 grade pe scara Richter, cu epicentrul în Vrancea, cutremur ce ar urma să fie puternic resimțit în județul Dâmbovița.

“În cadrul Exercițiului a fost simulată prăbușirea unor elemente de construcție la unul dintre blocurile situate în zona Sagricom ANL (bloc B2) din Municipiul Târgoviște. Prăbușirea elementelor a avut loc în fața bisericii, fiind surprinse mai multe victime sub elemente de construcție prăbușite. De asemenea, tot în cadrul exercițiului s-a simulat și afectarea altor blocuri din zonă.

Obiectivul general al exercițiului a fost acela de a verifica reacția principalelor structuri cu atribuții în gestionarea situațiilor de urgență generate de cutremur,în cazul afectării puternice a unor localități sau zone din acestea. Totodată a fost testată viabilitatea Planului Roșu de intervenție al județului Dâmbovița“, au precizat cei de la ISU Dâmbovița.

Întregul exercițiu, intitulat Seism Târgoviște 2021, s-a încheiat la ora 12:00.

Banner

Ultimele stiri din Actualitate

Go to Top