fbpx

Platformă de știri și opinii

Turist accidentat în Bucegi (Cheile Zănoagei). A fost nevoie de intervenția salvamontiștilor dâmbovițeni

in Actualitate by
Banner

Salvamontiștii dâmbovițeni au fost solicitati sa intervină pentru a da ajutor unui turist accidentat în zonă montană dâmbovițenă (Cheile Zănoagei) pe parcursul zilei de sâmbătă, 24 iulie.

“În urma unui apel primit astăzi, in jurul orei 15:00 din partea dispeceratului integrat 112, echipa Salvamont Salvaspeo Dămbovița a fost solicitată să intervină.

Din informațiile primite, persoana accidentată, se afla in Cheile Zănoagei și prezenta un traumatism la nivelul membrului inferior, fiind în imposibilitatea de a continua traseul.

O echipă formata din 5 salvatori montani de la baza Peștera a plecat spre locul mai sus indicat, iar în sprijinul acestor s-a alăturat un salvator montan de la baza Zănoaga.

Ajunși la victima, aceasta prezenta dureri în zona maleolara externă și interna, decizia medicului echipei fiind de imobilizare a articulației afectate cât și a celei superioare cu ajutorul atelelor vacuum și transportul cu ajutorul tărgii UT 2000 către lacul Scropoasa.

Datorită efectelor vremii din ultima perioadă, traseul fiind afectat de viituri, transportul victimei a fost unul dificil și s-a intins pe o perioada de aproximativ 2 ore.Specificam faptul ca aparținatorii au dorit transportul victimei cu mașina personală, refuzând transportul cu ambulanța.

Au anunțat cei de la Serviciul Salvamont-Salvaspeo Dâmbovița.

Banner

Ultimele stiri din Actualitate

Go to Top