JO 2020. Două înfrângeri pentru România la baschet 3×3 feminin

in Sport by
Banner

Naţionala feminină de baschet 3×3 a României a fost învinsă, sâmbătă, de reprezentativele Chinei și Japoniei în primele meciuri ale tricolorelor la JO Tokyo.

Echipa României, formată din sportivele Claudia Cuic, Gabriela Mărginean, Sonia Ursu şi Ancuţa Stoenescu a pierdut, sâmbătă, în fața reprezentativei Japoniei, scor 20-8, în al doilea meci din competiţie.

În prima partidă a tricolorelor, desfășurată tot sâmbătă, România a cedat, scor 10-21, cu China.

În meciul cu Japonia, punctele tricolorelor au fost marcate de Ursu 3, Mărginean 2, Stoenescu 2, Cuic 1.

Alte rezultate: Rusia – Japonia 21-18 şi Rusia – China 19-9.

Următoarele adversare pentru tricolore sunt Italia şi SUA (25 iulie), Mongolia şi Rusia (26 iulie). Sferturile de finală vor avea loc în 27 iulie, iar semifinalele şi finala competiţiei sunt programate în 28 iulie.

Baschetul românesc a mai avut o singură reprezentare olimpică, la ediţia din 1952, când naţionala masculină a evoluat în turneul preliminar al JO de la Helsinki, ratând calificarea pe tabloul principal.

Disciplina baschet 3×3 apare pentru prima dată în programul olimpic la ediţia din acest an, de la Tokyo, iar naţionala feminină a României se află printre cele opt participante.

România participă la JO de la Tokyo (23 iulie-8 august) cu 101 de sportivi, 46 la feminin, 55 la masculin, la 17 discipline sportive, adică înot, atletism, canotaj, fotbal, gimnastică artistică, baschet 3×3, ciclism, lupte, tir sportiv, canoe, tenis de masă, box, scrimă, triatlon, judo, tir cu arcul şi tenis, potrivit News.ro.

Banner