Platformă de știri și opinii

Alegeri cu „surprize” la PNL Dâmbovița. Un fost lider de partid a fost prezent între liberali. Plus critici la adresa premierului Florin Cîțu

in Actualitate/Politică by
Banner

PNL Dâmbovița a organizat sâmbătă, 24 iulie 2021, Ședința Comitetului Județean de Coordonare, pentru alegerea unei noi structuri de conducere a organizației.

Moment de deschidere a ședinței de algeri la PNL Dâmbovița (24 iulie 2021)

Anunțată a fi o ședință de alegeri cu mult mai liniștită decât în alte filiale din țară, unde liberalii aleg noile conduceri ale filialelor fiind împărțiți în două tabere (cea a susținătorilor premierului Florin Cîțu și cea a susținătorilor președintelui în funcție, al PNL, Ludovic Orban), ședința de la Dâmbovița nu a fost lipsită de surprize de ultim moment.

Virgil Guran

Cum, pentru poziția de președinte de filială, actualul titular al funcției, senatorul Virgil Guran, nu are contracandidat, se pare că întreaga energie a liberalilor dâmbovițeni s-a concentrat pe bătălia pentru celelalte funcții de conducere.

În total, pentru 15 poziții de conducere (prim vicepreședinți si vice președinți) s-au luptat 27 de candidați. Dar nici aceasta nu a fost cea mai mare surpriză. În sală (sala mare din incinta Casei Sindicatelor de la Târgoviște) a fost prezent si fostul deputat Florin Popescu, ex-președinte al PNL Dâmbovița (mai apoi președinte CJD și al PDL Dâmbovița), retras din prim-planul lumii politice în urmă cu mai mulți ani.

Florin Popescu, la ședința de alegeri a PNL Dâmbovița (dreapta imagine)

Prezența Lui Florin Popescu la ședința de alegeri a PNL Dâmbovița a fost, cu siguranță, o surpriză pentru mulți dintre cei prezenți în sală.

Teodora Anghelescu

O a doua surpriză a constituit-o discursul primarului de la Bezdead, Teodora Anghelescu, care l-a criticat pe premierul Florin Cîțu, acuzându-l de folosirea unor „metode neortodoxe„:

Domnul premier Cîțu consideră ca din bugetul țării poate cumpăra voturi (n.r. -delegații liberali ce vor vota la congresul din luna septembrie, pentru alegerea unui nou președinte al PNL, bătălie în care s-au înscris Florin Cîțu și Ludovic Orban).

„Sunt 17 județe ce au primit bani pentru calamități. Noi nimic.” (n.r.- județul Dâmbovița). A spus, între altele, Teodora Anghelescu.

Până la ora redactării acestui material ședința de alegeri a celor de la PNL Dâmbovița nu s-a concretizat și cu un rezultat final. Cea mai mare bătălie fiind pentru posturile de vicepreședinți, acolo unde sunt anunțate (n.r.- pe surse) câteva surprize, în sensul în care candidați care inițial nu figurau între favoriți, pentru aceste posturi, ar fi obținut, până la urmă, o poziție de conducere, în structura PNL Dâmbovița, voturile delegaților fiind îndreptate, pe „ultima sută de metri”, către alți candidați, decât cei stabiliți inițial. Unul dintre aceste nume fiind cel al medicului Lavinia Ionescu.

Banner

Ultimele stiri din Actualitate

Go to Top