fbpx

Platformă de știri și opinii

Sen. Dragoș Popescu (USR): Se ajunge sau nu în siguranță la Festivalul “Peștera-Padina”?

in Actualitate/Politică by
Banner

Vinerea aceasta debutează Festivalul “Peștera-Padina”, iar pentru că viiturile au distrus o bună bucată din DJ 714, accesul spre platoul Peștera-Padina se va face pe drumul de pe partea dreaptă a lacului Bolboci.

Această rută a fost anunțată ca fiind una sigură pentru turiștii ce urmează să participe la cele trei zile de festival, în perioada 23-25 iulie, însă senatorul Dragoș Popescu contrazice acest lucru și adresează câteva întrebări autorităților județene.

Parlamentarul USRPLUS de Dâmbovița susține că oamenii nu pot fi în siguranță pe acest drum din moment ce apare ca fiind închis de către poliție circulației publice începând cu anul 2016.

<<Astăzi începe Festivalul Peștera-Padina organizat de Consiliul Județean Dâmbovița și care se va desfășura până duminică, 25 iulie.

Președintele CJD a anunțat că “se ajunge în cele mai bune condiții în Platoul Padina pe drumul de pe partea dreaptă a Lacului Bolboci.
Astfel, weekend-ul acesta putem merge, în siguranță, la festival”.

Realitatea este că accesul către festival se face pe un drum închis de către poliție circulației publice încă din 2016. De ce? Pentru că nu este un drum sigur. Mai mult, bucata de drum pe care doritorii sunt invitați să o folosească alternativ (partea dreaptă a lacului Bolboci), este drum forestier în administrarea Direcției Silvice.

Accesul auto spre platoul Peștera-Padina, unde are loc festivalul, se face, începând de la intersecția DJ 713 A (dinspre Cota 1000) cu DJ 714, exclusiv pe un drum închis circulației publice.

Voi solicita răspunsuri de la instituțiile responsabile la următoarele întrebări:

Către CJD – Cum garantați, în calitate de administrator al drumului oficial închis, circulația în siguranță a participanților la festival? Cum ați informat cetățenii că accesul către festival se face pe segmente de drum închise publicului, prin urmare pe propria răspundere? Ce măsuri ați luat pentru a bloca accesul pe un drum închis care pune în pericol siguranța oamenilor?

Către Instituția Prefectului Dâmbovița – Având în vedere hotărârea 135/ 20.07. 2021 a CJSU, în ce locuri vor fi montate indicatoare pentru interzicerea deplasării pe DJ 714? Cum asigurați blocarea accesului pe un drum închis circulației publice din motive de siguranță?

Către Direcția Silvică Dâmbovița – Segmentul de drum forestier de pe partea dreaptă a lacului Bolboci, aflat în administrarea Direcției Silvice, este deschis circulației publice? Vă rog să îmi trimiteți dispoziția/ hotărârea prin care acesta a fost (re)deschis circulației publice.

Către Inspectoratul de Poliție Județean Dâmbovița – Drumul Județean 714 este închis circulației publice? De cât timp și din ce motive? Ce măsuri veți lua pentru informarea cetățenilor și asigurarea accesului în siguranță al participanților la festival pe platoul Peștera-Padina?”, a scris Dragoș Popescu, senator USRPLUS de Dâmbovița, pe pagina sa de Facebook.

Sursa: Facebook Dragoș Popescu

Banner

Ultimele stiri din Actualitate

Go to Top