fbpx

Platformă de știri și opinii

Cod galben de instabilitate atmosferică (furtuni) și în Dâmbovița, în următoarele ore (21 iulie)

in Actualitate/Utile by
Banner

O nouă avertizare de tip cod galben, de averse puternice și furtună, a fost emisă de meteorologi. Aceasta este valabilă pentru ziua de miercuri, 21 iulie. Sub atenționarea de tip cod galben intră 26 de județe, printre care și județul Dâmbovița.

Confom ANM:

Sursa foto hartă- meteoromania.ro

COD GALBEN

Interval de valabilitate: 21 iulie, ora 10:00 – 21 iulie, ora 22:00
Fenomene vizate: instabilitate atmosferică temporar accentuată
Zone afectate: conform textului și hărții

În intervalul menționat, instabilitatea atmosferică va fi temporar accentuată în zona de munte, Transilvania, Maramureș, în cea mai mare parte a Moldovei și local în nordul Munteniei. Vor fi averse ce vor avea și caracter torențial, descărcări electrice, intensificări ale vântului și, izolat, vijelii și grindină. În intervale scurte de timp sau prin acumulare, cantitățile de apă vor depăși local 20…30 l/mp și izolat 40…45 l/mp.

Notă: Manifestări de instabilitate atmosferică se vor semnala pe arii restrânse și în celelalte județe din Muntenia. Temporar, vor fi intensificări ale vântului în cea mai mare parte a țării, cu viteze în general de 55…65 km/h în Moldova și local în Oltenia, Muntenia și Dobrogea, iar în zona montană înaltă, cu precădere a Carpaților Meridionali, rafalele vor depăși 70…80 km/h.  

La Târgoviște maximele nu vor depăși valoarea de 26 de grade de grade celsius. De asemenea, sunt anunțate furtuni însoțite de descărcări electrice, pe parcursul zilei de miercuri, 21 iulie. Temperaturile maxime se vor menține sub valoarea de 30 de grade Celsius, până la finalul acestei săptămâni, anunță meteorologii.

Banner

Ultimele stiri din Actualitate

Go to Top