Președintele CJD, analiză la fața locului, după furtuna din zona montană a județului Dâmbovița

in Actualitate/Administrație by
Banner

Furtuna de noaptea trecută a făcut ravagii în zona montană a județului Dâmbovița. O bună bucată din DJ 714 a fost distrusă de viitură, iar drumul va rămâne închis până la remedierea pagubelor.

Corneliu Ștefan, președintele Consiliului Județean Dâmbovița, a mers pe teren, în nordul județului, pentru a analiza situația și pentru a verifica dacă turiștii aflați în zonă sunt în siguranță.

Accesul către zona Platoul Padina se va face pe varianta asfaltată de pe marginea Lacului Bolboci.

“Nordul județului nostru a fost afectat, noaptea trecută, de o furtună violentă, care a creat pagube însemnate!
Am fost personal în munte pentru a vedea care este situația și pentru a găsi cele mai bune soluții.
Pot să vă spun, după o analiză chiar la fața locului, că aproximativ 200 de metri din DJ714, la intrarea în Cheile Tătarului, au fost distruși de ploile puternice din cursul nopții trecute. Accesul către zona Platoul Padina se va face pe varianta asfaltată de pe marginea Lacului Bolboci.
Drept urmare, drumul va fi închis până la refacerea porțiunii afectate. În acest sens, la Cabana Bolboci, dar și la intrarea pe drumul dinspre Peștera spre Cheile Tătarului, vor fi montate indicatoare care vor anunța acest lucru.
În ceea ce privește turiștii aflați acum în munte, aceștia sunt în deplină siguranță. A fost găsită și ruta pe care pot merge spre casă.
Vă asigur că vom reface drumul în cel mai scurt timp, astfel încât zona montană să fie accesibilă pe toate rutele existente. În acest sens, am convocat, pentru această după-amiază, Comitetul Județean pentru Situații de Urgență Dâmbovița.
Vă voi ține la curent cu ceea ce se întâmplă în munte!”, a transmis Corneliu Ștefan, președintele Consiliului Județean Dâmbovița, pe pagina sa de Facebook.

Sursa: Facebook Corneliu Ștefan 

Banner

Lasă un răspuns

Your email address will not be published.