fbpx

Platformă de știri și opinii

Avertizare meteo! Furtuni deosebit de violente (cod galben și portocaliu) și în Dâmbovița, până în data de 21 iulie

in Actualitate/Utile by
Banner

Meteorologii avertizează, din nou! Furtuni deosebit de puternice, însoțite de averse torențiale, descărcări electrice, grindină și vijelie, vor avea loc în marea majoritate a țării, până în dimineața zilei de miercuri (21 iulie 2021). Unul dintre județele afectate este Dâmbovița, unde, îndeosebi în zona de munte (cod portocaliu), furtunile vor fi deosebit de puternice, în următoarele ore.

Conform ANM:

Sursa foto-hartă- meteoromania.ro

COD GALBEN

Interval de valabilitate: 20 iulie, ora 10:00 – 21 iulie, ora 03:00
Fenomene vizate: instabilitate atmosferică temporar accentuată
Zone afectate: conform textului și hărții

Instabilitatea atmosferică va fi temporar accentuată în cea mai mare parte a țării. Vor fi averse ce vor avea și caracter torențial, descărcări electrice, intensificări ale vântului și, izolat, vijelii și grindină. În intervale scurte de timp sau prin acumulare, cantitățile de apă vor depăși local 20…30 l/mp și izolat 40 l/mp.

   Notă: În sud-estul țării disconfortul termic se va menține ridicat, iar spre seară și noaptea pe arii restrânse se vor semnala manifestări de instabilitate atmosferică.

COD PORTOCALIU

Fenomene vizate: instabilitate atmosferică accentuată, ploi abundente
Interval de valabilitate: 20 iulie, ora 10:00 – 21 iulie, ora 03:00
Zone afectate: conform textului și hărții

În cea mai mare parte a Moldovei, Transilvaniei, Maramureșului și a zonei montane, vor fi averse torențiale, descărcări electrice, vijelii și grindină. În intervale scurte de timp sau prin acumulare se vor înregistra cantități de apă de 35…50 l/mp și izolat peste 60…80 l/mp.

Revin ploile

Și ulterior, pe parcursul zilei de miercuri (21 iulie), furtunile vor persista, dar vor avea o intensitate mai scăzută. Conform previziunilor meteorologilor:

Interval de valabilitate: 21 iulie, ora 03:00 – 21 iulie, ora 22:00
Fenomene vizate: instabilitate atmosferică
Zone afectate: conform textului

 Instabilitatea atmosferică va fi temporar accentuată, mai ales după-amiaza și seara, local în zona de munte, precum și în nord-estul, centrul și sud-estul țării. Vor fi averse ce vor avea și caracter torențial, descărcări electrice, intensificări ale vântului și izolat vijelii și grindină. În intervale scurte de timp sau prin acumulare, cantitățile de apă vor depăși local 20…30 l/mp și izolat 40…45 l/mp.

Banner

Lasă un răspuns

Your email address will not be published.

Ultimele stiri din Actualitate

Go to Top