fbpx

Platformă de știri și opinii

Parlamentarii USR PLUS de Dâmbovița s-au întâlnit cu ministrul Sănătății și cu comisarul european pentru Sănătate

in Actualitate/Politică/Sănătate by
Banner

Vineri, 16 iulie 2021, deputatul Daniel Blaga și senatorul Dragoș Popescu, parlamentarii USR PLUS de Dâmbovița, s-au întâlnit cu Ioana Mihăilă, ministrul Sănătății, și cu Stella Kyriakides, comisarul european pentru Sănătate, la centrul de vaccinare mobil amplasat în comuna Petrești.

Vizita a avut ca scop principal transmiterea, prin intermediul unei conferințe de presă, a unui mesaj foarte important: vom învinge pandemia prin vaccinare și prin  responsabilitate socială.

“Am avut astăzi ocazia de a mă întâlni cu doamna Stella Kyriakides, comisarul european pentru Sănătate. Alături de ea dar și de colega mea, dna doctor Ioana Mihăilă, ministrul Sănătății, am vizitat centrul de vaccinare mobil din comuna Petreşti.

Vreau în primul rând să le mulțumesc doamnelor Kyriakides și Mihăilă pentru că și-au alocat timpul de a ajunge în comunitățile noastre, în Dâmbovița, cu scopul de a da un nou semnal încurajator pentru vaccinare dar și pentru a răspunde candid tuturor întrebărilor. Pentru că e important ca oamenii simpli să poată fi informați de profesioniști. De specialiști desăvârșiți într-un domeniu.

Mesajul primit astăzi a fost unul recepționat cât se poate de clar de altfel: vaccinarea rămâne singura cale de a ne putea bucura de normalitate pe termen lung iar acest proces trebuie să continue, contribuția fiecăruia dintre noi urmând a fi decisive în săptămânile și lunile care urmează.

Din fericire ne bucurăm acum de un număr extrem de redus al cazurilor de îmbolnăviri pe fondul pandemiei de Covid-19 însă veștile nu sunt în totalitate bune, tulpina Delta punând deja în garda numeroase țări de pe Glob. Acesta este motivul pentru care Jocurile Olimpice se vor desfășura fără spectatori sau pentru care țări europene au reînceput să stabilească norme de siguranță și protocoluri mai dure. Acest lucru nu ar trebui să genereze nici panică și nici neliniște, însă nu are cum să nu pună în gardă oamenii buni care, de atât de mult timp deja, se luptă pentru a ne face bine și pentru a ajuta România să revină întru totul la normal.

Nu pot astfel decât să le mulţumesc tuturor factorilor implicaţi în procesul de vaccinare, pornind de la cei din Ministerul Sănătăţii și continuând cu cei de pe plan județean și local, de la medici de familie la personalul DSP, precum și la cel sanitar din fiecare centru de vaccinare. Am avut acum ocazia de a vedea oameni inimoși la lucru, oameni care și-au continuat neobosiți munca chiar dacă, pentru cei mai mulți dintre noi, măsurile de relaxare au însemnat abandonul gândurilor legate de pandemie.

Cu inima aproape de acești oameni, m-aș bucura tare ca fiecare dintre noi să aleagă să se informeze doar din surse autorizate, cu încredere în știință și în specialiști. Aici e de fapt cheia. În măsura în care acest lucru se va întâmpla, pandemia va deveni doar un vis urât aparținând trecutului. Dacă aș putea astfel să vă rog un singur lucru, acesta ar fi. Aveți încredere în medici și în expertiza lor. La urma urmei, ne dorim din tot sufletul ca judeţul Dâmboviţa să ajungă la o rată de vaccinare din ce în ce mai mare, pentru ca spitalele să nu mai fie sufocate de cazuri de îmbolnăvire, aşa cum s-a întâmplat deja, şi mai cu seamă pentru ca toți cei dragi nouă, asemeni nouă, să fie sănătoși. Pentru că acest lucru continuă să primeze.

Sănătate multă!”, a transmis deputatul Daniel Blaga pe pagina sa de Facebook.

“Astăzi am participat cu plăcere la vizita efectuată în comuna Petrești de către doamna Stella Kyriakides, comisarul european pentru Sănătate și doamna Ioana Mihăilă, ministrul Sănătății. Vizita celor două doamne în județul Dâmbovița a fost una ce a implicat un scop nobil: acela de a da un nou semnal clar în favoarea vaccinării, aici, în comunitatea noastră.

Cred că este extrem de important ca specialiștii să fie prezenți printre oameni, pentru a le putea răspunde punctual și onest la întrebări, căci doar așa putem să triem printre informații mai puțin credibile, cu o proveniență dubioasă.

Mesajul specialiștilor prezenți astăzi la Petrești a fost unul comun: ne vaccinăm și scăpăm! De stresul necunoscutului. De nevoia de protocoale și de norme de siguranță și măsuri sanitare suplimentare. Sigur, în momentul de față cazurile de îmbolnăviri din România sunt puține însă pericolul nu a trecut încă, dovadă că tot mai multe țări europene și nu numai au instituit recent protocoale suplimentare sau chiar carantină pentru turiști. Tocmai de aceea este esențial să nu lăsăm garda jos, pentru ca toamna care vine să ne găsească în siguranță. Pe noi. Pe cei dragi nouă. Pe toți cei din comunitate.

Mesajul meu pentru dâmbovițeni? Haideți să continuăm să punem sănătatea noastră și a celor din jurul nostru pe primul plan! Este atât de simplu acum. Mesajul meu pentru personalul medical? Vă mulțumesc și vă sunt recunoscător.”, a scris senatorul Dragoș Popescu pe pagina sa de Facebook.

Surse: Facebook Daniel Blaga, Facebook Dragoș Popescu

Banner

Lasă un răspuns

Your email address will not be published.

Ultimele stiri din Actualitate

Go to Top