fbpx

Platformă de știri și opinii

CJD: Finanțări nerambursabile pentru 12 proiecte în domeniile sport, educație civică, social și tineret

in Actualitate/Administrație by
Banner

Vineri, 16 iulie 2021, potrivit unui comunicat de presă, președintele Consiliului Județean Dâmbovița, Corneliu Ștefan, a semnat 12 contracte, toate cu finanțare nerambursabilă, menite să asigure dezvoltarea unor domenii de interes, mai ales pentru tineri: sport, educație civică, social și tineret.

Concursurile sau școlile de vară sunt doar câteva dintre beneficiile pe care le vor avea copiii și tinerii din județul Dâmbovița, iar domeniile propuse sunt printre cele de actualitate: robotică, astronomie, fotografie etc. Toate aceste activități vor fi un sprijin important pentru a promova județul Dâmbovița prin intermediul performanței în educație.

Comunicat de presă

Președintele Consiliului Județean Dâmbovița, Corneliu Ștefan, a semnat astăzi, 16 iulie 2021, în sala Vlad Țepeș a instituției, 12 contracte pentru proiectele declarate admise la finanțare nerambursabilă din bugetul județului Dâmbovița.

Bugetul total alocat pentru sesiunea I 2021 a fost de 400.000 lei. Pe domenii, el a fost repartizat astfel: sport (180.000 lei), educație civică și social (120.000 lei) și tineret (100.000 lei). Beneficiarii acestui program sunt asociații, ONG-uri care realizează activități în domeniile menționate.

În cadrul acestei sesiuni au fost depuse 21 de propuneri de proiecte pentru toate domeniile incluse în program, care au fost apoi evaluate de către comisia de evaluare și selecționare.

Cele 12 proiecte admise pentru finanțare au valoarea totală de 230.148 lei. La categoria sport, au fost aprobate 5 proiecte, cu o valoare totală atribuită de 110.928 lei, la categoria educație civică, domeniul social – 5 proiecte, cu o valoare totală de 82.280 lei, iar la categoria tineret – 2 proiecte, cu o valoare totală de 36.940 lei.            

La acest eveniment au mai fost prezenți: Luciana Cristea, vicepreședinte al Consiliului Județean Dâmbovița, Claudiu Mănescu, șef serviciu în cadrul Serviciului Tineret, Sport, Turism, Asociații, Fundații, Coordonare Societăți Comerciale, reprezentanții asociațiilor beneficiare ale finanțărilor nerambursabile, alți reprezentanți ai Consiliului Județean Dâmbovița.

Președintele Corneliu Ștefan: „Mă bucur să particip la evenimentul de astăzi, de semnare a mai multor contracte, mulțumită cărora un număr însemnat de activități din domeniile sportului, tineretului, educației civice vor putea fi implementate – este vorba despre concursuri școlare sportive, educație montană pentru tineret, o școală de vară de astronomie și fotografie, robotică și altele de acest gen. În același timp, aș vrea să fac un apel la dumneavoastră pentru a respecta ghidul de finanțare și termenii contractelor.

Nu în ultimul rând, aș vrea ca, împreună cu dumneavoastră – copii, sportivi, oameni care provin din diferite localități – să promovăm județul Dâmbovița. Am văzut, la toate competițiile la care am fost prezent, copii participanți care reprezentau diferite județe și care erau mândri de ele. Dumneavoastră, prin activitățile pe care le desfășurați, puteți promova județul Dâmbovița. Intenționăm să continuăm aceste activități.”               

Sursa: Consiliul Județean Dâmbovița         

Banner

Ultimele stiri din Actualitate

Go to Top