fbpx

Platformă de știri și opinii

Primarul Cristian Stan, prezent la reuniunea Adunării Generale a Asociației Municipiilor din România

in Actualitate/Administrație by
Banner

Luni, 12 iulie 2021, Cristian Stan, primarul municipiului Târgoviște, a fost prezent la reuniunea Adunării Generale a Asociației Municipiilor din România(AMR), unde au participat și prim-ministrul României, Florin Vasile Cîțu, Ministrul Dezvoltării, Lucrărilor Publice și Administrației, Attila-Zoltán Cseke și Ministrul Investițiilor și Proiectelor Europene, Cristian Ghinea.

În cadrul interpelării adresate, primarul Cristian Stan a solicitat lămuriri cu privire la căteva probleme importante pentru comunitățile locale, repectiv:

– Schimbarea mecanismului de echilibrare a bugetelor locale și diminuarea în anul 2021, prin Legea bugetului de stat, până la suma de 770 lei/an, a cotei minime de finanțare/locuitor alocate de la bugetul de stat, față de 830 lei, cât a fost în anul 2020.

– Necesitatea respectării de către Guvern a prevederilor Legii nr. 1/2011 și asigurarea în consecință a sumelor necesare susținerii gratuității pentru transportul local al elevilor.

– Necesitatea respectării de către Guvern a prevederilor Legii nr. 1/2011 și instituirea costului standard pentru creșe, cu asigurarea unei cote de finanțare de la bugetul de stat;

– Necesitatea asigurării unor finanțări, chiar și rambursabile, pentru susținerea cheltuielilor pe care primăriile le au în derularea proiectelor, inclusiv a cotei ce ne revine în cadrul proiectelor europene;

– Corelarea proiectelor din Programele Operaționale Regionale 2021-2027 (POR) cu cele din Planul Național de Redresare și Reziliență (PNRR);

“Din păcate, în afara unor angajamente formale, nu numai că nu am primit vreun răspuns concret de la înaltele oficialități prezente, dar am constatat și o lipsă evidentă de cunoaștere a celor mai multe dintre problemele pe care le au comunitățile locale.”, a transmis Cristian Stan, primarul municipiului Târgoviște pe pagina sa de Facebook.

Sursa: Facebook Daniel Cristian Stan

Banner

Ultimele stiri din Actualitate

Go to Top