fbpx

Platformă de știri și opinii

Ionuț Vulpescu: „Este doar expresia delirului de putere al celor care guvernează”

in Actualitate/Politică by
Banner

Ionuț Vulpescu, deputat PSD de Dâmbovița, critică vehement modul în care actuala guvernare acționează pentru a rezolva problemele economice cu care se confruntă statul.

Social-democratul Ionuț Vulpescu este de părere că România este în prezent asemeni unui sat fără câini în care toată lumea face ce vrea. Mai mult, acesta afirmă că tensiunile din interiorul PNL, cu precădere cele dintre Cîțu și Orban, consumă foarte mult timp, foarte multă energie, așa încât interesul pentru cetățeni cade pe un plan mult prea îndepărtat.

„Actul de <<autoritate>> al lui Cîțu, care i-a cerut ministrului Finanțelor Publice să demisioneze, și, pentru că a refuzat, l-a revocat (demis), are o singură semnificație: a reușit să ia România prizonieră conflictelor din sânul PNL. Lupta lui cu Orban, pentru șefia unui partid în derivă, care se află într-o gravă criză identitară, apelul la Brătieni stârnind cel mult glume acide, arată că și-a epuizat capacitatea de a câștiga altcumva competiția cu Ludovic Orban, și apelează la “nucleara” rectificării bugetare.

Sprijinul organizațiilor din teritoriu depinde de banii pe care îi va aloca UAT-urilor, pentru cheltuielile curente și pentru diverse investiții. Până acum mai toate primăriile, indiferent de culoarea politică a primarilor, au trăit din amânarea plăților unor facturi și prin licențieri.

Dar nu cu salariile economisite prin darea afară a unor angajați rezolvi problemele comunităților, dincolo de populismul grețos al celor care fac asta, câtă vreme <<exterminatorii>> de bugetari au angajat la stat, într-un an și jumătate, peste 16.000 de oameni! Domnul Cîțu joacă pe un teren minat. Sincer, nu soarta sa politică ne interesează. Dar dacă se întâmplă să calce pe o mină, să nu cumva ca, odată cu el, să sară în aer și statul român. Un stat care pare a fi tot mai mult sat fără câini, administrat aproximativ, și unde fiecare face doar ce vrea!

Revocarea ministrului de Finanțe NU este un act de autoritate. Este doar expresia delirului de putere al celor care guvernează. Pe care nu-i interesează nimic din agenda publică. Ce contează este doar agenda unora precum premierul. Una peste alta, atât PNL, cât și alianța guvernamentală, consumă tot mai multă energie pentru a gestiona conflictele interne, și nu mai este interesată de cetățeni și de interesul public.”, notează Ionuț Vulpescu, deputat PSD de Dâmbovița, într-un articol publicat pe www.gandeste.org.

Sursa: www.gandeste.org

Banner

Ultimele stiri din Actualitate

Go to Top