Platformă de știri și opinii

( Video) Grup infracțional destructurat. Cultură de cannabis înființată într-un solar, la Băleni, în Dâmbovița

in Actualitate/Justiție by
Banner

La data de 11.07.2021, procurorii Direcției de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată și Terorism – Biroul Teritorial Dâmbovița împreună cu ofițeri de poliție judiciară din cadrul SCCO Dâmbovița au efectuat un număr de 7 percheziții domiciliare, pe raza județului Dâmbovița, la locuințele unor persoane suspectate de săvârșirea infracțiunilor de trafic de droguri de risc şi deținere de droguri de risc, fără drept, pentru consum propriu.

În cauză s-a reținut faptul că mai multe persoane au înființat o cultură de plante de cannabis, drogurile obținute fiind folosite pentru consum propriu, dar și pentru comercializarea către consumatori de pe raza județului Dâmbovița Cultura era înființată într-o solar de pe raza comunei Baleni.


În urma perchezițiilor, au fost ridicate 100 de grame de cannabis, 11 fragmente de tulpină susceptibile a conține fluorescență de cannabis, 2 cântare de precizie, 1 grinder, 1 fragment de comprimat de ecstasy, semințe de cannabis, precum și instrumente necesare creșterii și dezvoltării plantelor de cannabis.

A fost documentată activitatea infracțională pentru un grup de persoane ce acționa pe raza localitaților dâmbovițene Băleni, Dobra, Finta și Cojasaca.

La sediul DIICOT – Biroul Teritorial Dâmbovița au fost conduse, în vederea audierii, un număr de 6 persoane.
Acțiunea a beneficiat de sprijinul polițiștilor din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Dâmbovița și al jandarmilor din cadrul Inspectoratului de Jandarmi Dâmbovița.
Suportul de specialitate a fost asigurat de către Direcția Operațiuni Speciale.
Facem precizarea că pe parcursul întregului proces penal, persoanele cercetate beneficiază de drepturile și garanțiile procesuale prevăzute de Codul de procedură penală, precum și de prezumția de nevinovăție, au mai anunțat reprezentanții DIICOT.

Banner

Ultimele stiri din Actualitate

Go to Top