fbpx

Platformă de știri și opinii

Senatorul Titus Corlățean: „Pentru a nu pluti în zona gri, R. Moldova trebuie să aibă o majoritate solidă pro-europeană după 11 iulie”

in Parlament/Politică by
Banner

Într-un interviu acordat TVR Moldova, preşedintele Comisiei pentru politică externă din Senatul României, Titus Corlăţean, a declarat că alegerile parlamentare anticipate din 11 iulie vor conta foarte mult pentru continuitatea parcursului european al Republicii Moldova.

Parlamentarul român a subliniat că după anul 2010 Chișinăul a făcut multe eforturi pentru apropierea de UE, iar rezultatul alegerilor trebuie să încurajeze accelerarea acestor eforturi.

„Sunt alegeri extrem de importante. În funcţie de aceste rezultate Republica Moldova va avea sau nu o stabilitate care e importantă în politica naţională şi în relaţiile externe, va avea un sistem care să-şi consolideze setul de valori democratice sau va continua să navigheze în zona gri cu tot felul de teme artificiale sau orientări care n-au dat în realitate rezultate bune pentru viaţa de zi cu zi, pentru libertate şi pentru democraţie în Republica Moldova. Această temă a orientării spre UE prin politici publice, prin legi, prin norme democratice şi o viaţă economică-socială mai bună pentru oameni sunt foarte importante şi până la urmă cetăţenii moldoveni îşi determină destinul”, a declarat senatorul Titus Corlățean pentru TVR Moldova.

Social-democratul a mai adăugat că deciziile cetăţenilor din Republica Moldova le vor marca acestora viitorul pentru mulţi ani de acum înainte.

Banner

Ultimele stiri din Parlament

Go to Top