fbpx

Platformă de știri și opinii

Weekend aglomerat în Bucegii dâmbovițeni. Un singur turist a fost amendat, de jandarmi. Vezi de ce

in Actualitate by
Banner

Sfârșitul de săptămână, recent încheiat, a fost unul aglomerat, în zona montană dâmbovițeană (în Parcul Natural Bucegi). Ca de obicei, nu toți turiștii au respectat rigorile legale, ce în ceea ce privește turismul montan, în astfel de zone. Totuși, un singur turist a fost amendat, de jandarmi, de această dată.

Jandarmii montani de la posturile Peștera și Zănoaga au continuat weekendul trecut acțiunile de informare a turiștilor cu privire la prevenirea faptelor antisociale incidente prevederilor Legii nr. 54 din 2012 privind desfășurarea activităților de picnic, dar și la pericolele la care își pot expune sănătatea și siguranța prin camparea în locuri neamenajate.

Activitățile s-au desfășurat în zonele Peștera Ialomiței, Horoabe, Lunca Padinei, Lăptici, Păstrăvărie, Blana, Lacul Bolboci, Zănoaga, Dichiu și Piatra Arsă din munții Bucegi, în locuri de campare, pe traseele montane și la obiectivele turistice.

În urma acestora au fost aplicate 16 sancțiuni contravenționale, dintre care 15 avertismente și o amendă în valoare de 100 de lei pentru aprinderea focului în locuri neamenajate, precum și parcarea autovehiculelor în alte zone decât cele special amenajate în acest scop.

Sursa foto articol- IJJ Dambovita

În cele 29 de activități de informare și prevenire desfășurate jandarmii montani au acționat atât independent, cât și în comun cu reprezentanți Administrației Parcului Natural Bucegi.

În cadrul acțiunilor au fost distribuite peste 50 de pliante.

Au anunțat reprezentanții Jandarmeriei Dâmnbovița.

Banner

Ultimele stiri din Actualitate

Go to Top