fbpx

Platformă de știri și opinii

Dep. Daniel Blaga (USRPLUS): „Domnul Orban…să lase la o parte prieteniile din judeţe şi numirile cu cântec din instituţiile statului!”

in Actualitate/Parlament/Politică by
Banner

Daniel Blaga, deputat USRPLUS de Dâmbovița, a comentat, într-o postare pe pagina sa de Facebook, cea mai recentă declarație a președintelui Partidului Național Liberal, Ludovic Orban.

Deputatul dâmbovițean Daniel Blaga respinge atacul lansat duminica aceasta de liberalul Ludovic Orban la adresa partenerilor de guvernare. Fostul premier al României a afirmat despre cei din USRPLUS că parcă nu s-au născut aici,  că nu i-a văzut să participe la evenimentele organizate cu scopul de a celebra simbolurile naționale sau că nu i-a văzut făcându-și semnul crucii.

„Nu despre asta este vorba când ești la guvernare!”, subliniază Daniel Blaga. Deputatul mai scrie că a venit momentul ca oamenii politici să își justifice salariile primite din banii cetățenilor și să se apuce serios de treabă.

La nivel național, mai mulți parlamentari USRPLUS au reacționat la declarațiile lui Lodovic Orban, acest lucru generând și mai mare instabilitate în ceea ce privește coaliția de guvernare. 

„O zicală din bătrâni spune aşa – <<Să nu faci ce face popa, să faci ce zice popa>>. În cazul unora dintre colegii din coaliţie, liberali mai precis, zicala e mai mult decât valabilă, cu precizarea că şi ceea ce spun unii dintre liderii PNL pare sub impulsul… euforiei!

Nu îmi explic altfel ieşirea domnului Ludovic Orban, care susţine că : <<Avem nişte parteneri de guvernare care de multe ori parcă nu s-au născut aici. Nu i-am văzut la Ziua Drapelului Naţional, nu i-am văzut la momente esenţiale în celebrarea a tot ceea ce este simbol al naţiunii române ca să nu spun că nu i-am văzut jurând pe Biblie şi nu i-am văzut făcând crucea. Noi suntem altfel. Noi suntem un partid care este născut din fibra poporului român>>.

Să te mire? Nu prea, nu aveai aşteptări. Să te revolte? Cel mai probabil, ştiind că domnul cu pricina ştie prea bine că nu e aşa. USRPLUS a participat atât în județ cât și în țară atât la ceremoniile dedicate Zilei Drapelului Naţional, cât şi la alte evenimente importante pentru comunitatea din care facem parte.

Crucea ne-o facem doar în faţa Bunului Dumnezeu, nu a fariseilor politici şi nici în văzul tuturor. Aşa ni se pare normal şi creştineşte. În loc de jurăminte şi de gurile care spun, preferăm mâinile care fac.

Că tot a adus în discuţie domnul Orban <<fibra poporului român>>, îi reamintesc ca aceeaşi <<fibră>> aşteaptă să îşi onoreze promisiunile de ani de zile, să lase la o parte prieteniile din judeţe şi numirile <<cu cântec>> din instituţiile statului şi câte şi mai câte.

Pe român îl interesează să vadă că are la conducere politicieni oneşti, care să îl respecte, dar mai ales oameni cu frică de Dumnezeu, în special când vorbim de cheltuirea banului public.

Este lung şirul scandalurilor în care mulţi dintre liderii naţionali sau judeţeni ai PNL au fost sau sunt implicaţi.

Nu despre asta este vorba când eşti la guvernare. Haideţi să ne focusăm pe problemele reale ale ţării, să ne respectăm angajamentele luate în programul de guvernare, să nu dezamăgim aşa cum unii au făcut-o, mai în USL, mai pe lângă, dar în cele din urmă… fără dreptate şi fără adevăr.

Să nu ne îmbătăm, fie şi cu apă rece, că electoratul uită aşa uşor sau că mai poate fi păcălit cu o pungă cu ulei, făină sau pui.

E vremea să punem mâna la treabă, să lăsăm sporovăilele bocitoarelor vestite şi să ne justificăm salariile primite din banii cetăţenilor.

Dumnezeu să ne (vă) ajute să urmăm calea cea dreaptă!”, a scris Daniel Blaga, deputat USRPLUS de Dâmbovița, pe pagina sa de Facebook.

Sursa: Facebook Daniel Blaga

Banner

Ultimele stiri din Actualitate

Go to Top