fbpx

Platformă de știri și opinii

Supercom va colecta deșeurile, în Dâmbovița, și în următorii 8 ani. Colectarea selectivă, de la populație, va începe la 1 ianuarie 2022

in Actualitate/Administrație/Economie by
Banner

În incinta Centrului Internațional de Conferințe al Universității “Valahia” din Târgoviște a fost semnat astăzi, 2 iulie 2021, contractul privind activitatea de colectare și transport a deșeurilor din județul Dâmbovița, între firma SUPERCOM și Asociația de Dezvoltare Intercomunitară (ADI)„Management Integrat al Deșeurilor în județul Dâmbovița”, reprezentată de președintele Consiliului Județean Dâmbovița, Corneliu Ștefan.

Supercom este firma ce a câștigat licitația organizată de ADI Management Integrat al Deșeurilor în județul Dâmbovița”, pentru colectarea și transportul gunoiului selectiv, la nivelul județului. Firma s-a ocupat de colectarea si transportul deșeurilor în Dâmbovița și în perioada 2010-2018, contractul fiind prelungit ulterior, între părți, până în momentul de față, de când intră în vigoare noul contract, ce a fost obținut în urma unei licitații publice, în care câștig de cauză au avut cei de la Supercom.

Președintele Consiliului Județean Dâmbovița, Corneliu Ștefan, a declarat:

Corneliu Ștefan- Președinte CJ Dâmbovița

„Pe această cale, adresez o rugăminte tuturor cetățenilor să ne sprijine în efortul comun de atingere a țintelor de reciclare, care nu pot fi îndeplinite decât printr-o colectare selectivă lasursă. Aceasta presupune să depozităm deșeurile pe fracții distincte, conform destinației recipienților, nu în amestec.

Instituțiilor și agenților economici le revine obigația colectării deșeurilor similare celor menajere pe 5 fracții, după cum urmează: plastic/metal, hârtie/carton, sticlă, deșeuri voluminoase, deșeuri în amestec.

De asemenea, deșeurile voluminoase și cele provenite din construcții și amenajări (demolări), precum și deșeurile de echipamente electrice și electronice, pot fi preluate la o simplă solicitare adresată operatorului și transportate la rampele conforme, evitând astfel apariția depozitelor spontante, necontrolate cu efecte poluatoare.”

SC Supercom SA va amenaja și autoriza minim două centre de stocare temporară pentru gestionarea fluxurilor speciale de deșeuri, respectiv deșeuri menajere periculoase, deșeuri voluminoase și deșeuri din construcții și demolări, cu asigurarea infrastructurii necesare pentru aceste centre.

Ilie Ionel Ciuclea, Președinte al S.C. Supercom S.A.

Demonstrăm de peste 15 ani că serviciile performante oferite de Supercom sunt apreciate. Am dezvoltat un parteneriat bazat pe încredere și profesionalism cu Consiliul Județean Dâmbovița pentru a oferi cetățenilor servicii de salubritate la cele mai înalte standarde europene. Faptul că astăzi am semnat un nou contract în urma câștigării licitației publice ne arată că avem încrederea nu doar a administrației, dar și a cetățenilor. Suntem unul dintre cei mai mari operatori din România și investim constant în echipamente și utilaje noi, asigurăm servicii performante și propunem servicii noi. În Dâmbovița, din 2022 vom începe colectarea și transportul deșeurilor selective.”, a declarat Ilie Ionel Ciuclea, Președinte al S.C. Supercom S.A.

În perioada de mobilizare, operatorul va procura utilajele și echipamentele și, împreună cu Asociația de Dezvoltare Intercomunitară „Management Integrat al Deșeurilor în județul Dâmbovița”, va derula o campanie de conștientizare și informare a cetățenilor, asigurând în acest fel implementarea tuturor cerințelor legale privitoare la gestionarea deșeurilor.

Banner
Tags:

Ultimele stiri din Actualitate

Go to Top