fbpx

Platformă de știri și opinii

Dep. Ionuț Vulpescu: „Domnul Cîțu și-ar face un bine dacă ar mai conspecta din Constituție!”

in Actualitate/Parlament/Politică by
Banner

Ionuț Vulpescu, deputat PSD de Dâmbovița, într-o postare pe pagina sa de Facebook, taxează una dintre cele mai recente declarații ale premierului Florin Cîțu: „Va trebui să facem reformă prin ordonanțe. Nu voi aștepta după Parlament să se hotărască!”

Prin aceste cuvinte, crede social-democratul Ionuț Vulpescu, Cîțu șterge orice urmă de respect față de Constituția României.

„Conform Constituției, Guvernul este sub controlul Parlamentului, nu invers”, atrage atenția Ionuț Vulpescu.

„Pe la televiziuni lui Cîțu gura nu-i mai tace/Democrația noastră de-acuma nu-i mai place:

<<Va trebui să facem reformă prin ordonanțe. Nu voi aștepta după Parlament să se hotărască!>>

De fapt, de când e membru al Parlamentului, domnul Cîțu s-a comportat ca și când ar fi fost în teritoriu inamic. Comportamentul acesta s-a amplificat din momentul în care a primit un post în guvernul Orban, alt ales al poporului care vede în Parlament un dușman, deși este Președintele Camerei Deputaților, de te obligă să te întrebi dacă nu cumva PNL a ajuns o grădiniță pentru tirani începători!

S-au dus vremurile în care respectul pentru Constituție, legi, regulamente și, da, cutume, era prezent în Parlament, indiferent cine constituia majoritatea. Vremuri de tristă amintire, se pare, de vreme ce Executivul vrea să-și subordoneze Legislativul. Declarația premierului este extrem de periculoasă: doar dictatorii guvernează prin decrete, iar un Parlament formal, de ochii lumii, le aprobă la metrul cub de hârtie. Conform Constituției, Guvernul este sub controlul Parlamentului, nu invers. Faptul că nu știu să gestioneze relația PNL cu USR nu înseamnă că o țară trebuie să plătească fantasmele lor!

Prin urmare, nu am votat legea abilitării Guvernului să emită ordonanțe în vacanța parlamentară. Ar fi fost un gest iresponsabil să votez pentru o astfel de lege, după amenințările premierului. Amintiți-vă că după alegerea lui Macron în funcția de Președinte al Franței, guvernul condus de Edouard Philippe a încercat „reforme cu anasâna”, ocolind Parlamentul. A primit o replică dură din partea tuturor partidelor politice, a partenerilor sociali, a societății civile. Domnul Cîțu și-ar face un bine dacă ar mai conspecta din Constituție, și dacă ar învăța și de la alții. Alegerile parțiale de duminică îi vor spune dacă românii chiar l-au votat premier (altă fantasmă!) și, mai ales, dacă apreciază performanța lui în fruntea Executivului.”, a scris Ionuț Vulpescu, deputat PSD de Dâmbovița, pe pagina sa de Facebook.

Sursa: Facebook Ionuț Vulpescu

Banner

Ultimele stiri din Actualitate

Go to Top