fbpx

Platformă de știri și opinii

Dep. Gabriel Plăiașu, despre situația vizelor de flotant de la Cojasca

in Actualitate/Politică by
Banner

Gabriel Plăiașu, deputat PNL de Dâmbovița, în timpul unei conferințe de presă a PNL Dâmbovița, a discutat despre ultimele săptămâni agitate de la Cojasca, acolo unde liberalii au câștigat alegerile pentru consiliul local.

Subiectul principal al discuțiilor constă în vestitele vize de flotant prin care oamenii vin să voteze, pe nedrept, în localități cu care nu au nicio legătură.

S-a întâmplat și la Cojasca, unde au apărut peste noapte numeroase persoane cu astfel de vize de flotant.

Deputatul Gabriel Plăiașu a atras atenția asupra acestor fapte încă din 2017, când era consilier județean, iar la Cojasca se dorea cu orice preț înființarea unui birou de evidența populației, deși exista deja unul în apropiere, la Cornești.

“Legat de Cojasca, mă ocup de această localitate, din punct de vedere politic, de mai bine de 7 ani și iată că, duminică, tot efortul pe care l-au făcut colegii mei acolo s-a încununat cu succes.

Un scurt istoric: după rezultatele foarte bune dobândite în zonă de PNL, anul trecut, la alegerile locale, atunci când am reușit să câștigăm primăriile la Cornești, la Cornățelu, respectiv Ciocănești, alături de Butimanu și Finta care erau deja primării cu conducere liberală, iată că a venit rândul localității Cojasca să vină alături și să dovedească faptul că PNL este privit acolo cu foarte mult respect.

Am stat și am analizat foarte bine care este specificul acestei localități. Am constat la alegerile locale din 2016 o veselie majoră la Biroul Evidența Populației din localitatea Cornești, acolo unde se făceau vize de flotant într-o veselie. În 2017, când eram consilier județean, am constatat că pe ordinea de zi a ședinței de Consiliu Județean există un punct privind înființarea, la mivelul localității Cojasca, a unui birou de evidență a populației. Corneștiul este foarte aproape de Cojasca. Am spus-o atunci, în plen, în ședință: e foarte bine că acum nu mai trebuie să duceți oamenii din Cojasca la Cornești să își facă viză de flotant.

(…) În ianuarie, când s-a deschis sesiunea parlamentară, am depus alături de alți colegi un proiect prin care să se reglementeze, din punct de vedere legal, statutul acestor vize de flotant. Legat de perioadă, 3 luni, 6 luni, un an, asta e de discutat când ți-ai stabilit domiciliul într-o localitate și capeți și dreptul de a vota la alegerile locale dinocalitatea respectivă. Pentru că este nefiresc să îți faci viza de flotant astăzi, si tot astăzi să alegi primarul, consiliul local și să votezi lista de consilieri județeni în localitatea în care tocmai ți-ai făcut carte de identitate.

Din păcate, proiectul de lege, odată intrat în circuitul parlamentar, în luna martie a primit abuz negativ la Consiliul Legislației, dar asta nu înseamnă că la redeschiderea sesiunii parlamentare, în septembrie, nu vom încerca din nou să legiferăm statutul acestor vize de flotant pentru a putea și noi că suntem într-o Românie modernă, într-o Românie europeană.

Eu recunosc foarte sincer: Ce s-a întâmplat la Cojasca se întâmplă și în alte locuri și nu cred că este cazul să lăsăm să mai continue această stare. Este un entuziasm foarte mare în Cojasca, vă rog să aveți convingerea că nu e vorba de niciun fel de poliție politică. Instituțiile statului și-au făcut datoria.
(…) Iată că, sub umbrela legii, PNL a câșțigat cu peste 700 de voturi diferență față de PSD.

Rezultatul de duminică a arătat că nu cu pulanul am căutat voturi, ci convingând lumea în Cojasca să voteze PNL. Atât și nimic mai mult!”, a declarat deputatul liberal Gabriel Plăiașu.

Banner

Ultimele stiri din Actualitate

Go to Top