fbpx

Platformă de știri și opinii

Titu| Elev eliminat din examen pentru folosirea telefonului în timpul probei obligatorii a profilului de la Bacalaureat

in Actualitate/Educație by
Banner

Marți, 29 iunie 2021, absolvenții de liceu din România au susținut cea de-a doua probă scrisă a examenului de Bacalaureat.

Este vorba despre proba obligatorie a profilului: matematică sau istorie.

La această probă, prezența în județul Dâmbovița, conform Inspectoratului Școlar Județean, a fost de 96.99% din totalul de 2881 de candidați înscriși. Mai exact, 95 de elevi au absentat. 

Dintre cei prezenți, 1731 au susținut proba scrisă la matematică, iar 1054 au susținut proba scrisă la istorie.

Din nefericire, în județul Dâmbovița, și în această zi a existat un candidat care a încălcat regulile. Elevul a fost surprins utilizând telefonul mobil în timpul probei. Acesta susținea examenul la centrul de la Liceul Teoretic ”I. C. Vissarion” Titu, iar acum va trebui să aștepte să treacă alte două sesiuni ale Bacalaureatului până se va putea înscrie din nou.

Informare privind desfășurarea celei de-a doua probe scrise din cadrul examenului de Bacalaureat (sesiunea iunie – iulie 2021)

La Proba E)c) a examenului național de Bacalaureat din sesiunea iunie-iulie 2021 au fost prezenți 2785 candidați (96.66% din totalul de 2881 candidați înscriși la această probă): 1731 la matematică  și 1054 la istorie. Au fost absenți 95 candidați.

Pentru fraudă a fost eliminat un candidat, din centrul de examen Liceul Teoretic ”I. C. Vissarion” Titu (utilizarea telefonului).Acesta nu va mai avea dreptul de a participa la următoarele două sesiuni ale examenului de Bacalaureat.

Subiectele și baremul de corectare vor fi publicate la ora 15:00, pe subiecte.edu.ro, de către Centrul Național de Politici și Evaluare în Educație.

Candidații mai au de susținut Proba E)d – proba la alegere a profilului și a specializării, miercuri, 30 iunie 2021.

Primele rezultate vor fi afișate în data de 5 iulie, până la ora 12:00.

Contestațiile pot fi depuse/transmise în aceeași zi, în intervalul orar 12:00 – 18:00, inclusiv prin mijloace electronice. În această situație, candidații completează, semnează și depun/transmit prin mijloace electronice și o declarație-tip în care se menționează faptul că au luat cunoștință că nota acordată ca urmare a soluționării contestației poate modifica, după caz, nota inițială, prin creștere sau descreștere. Pentru candidații minori, declarația-tip este semnată și de către părinții/reprezentanții legali ai acestora.

Rezultatele finale vor fi făcute publice în data de 9 iulie.

În conformitate cu prevederile art. 5 și ale art. 6 din Regulamentul UE 2016/679 privind protecția persoanelor fizice în ceea ce privește prelucrarea datelor cu caracter personal și privind libera circulație a acestor date de abrogare a Directivei 95/46/CE (Regulamentul general privind protecția datelor – RGPD/GDPR), afișarea rezultatelor se efectuează prin anonimizarea numelui și a prenumelui candidatului.

Pentru a fi declarat promovat, un candidat trebuie să îndeplinească următoarele condiții, cumulativ:

  • recunoașterea/echivalarea/susținerea tuturor probelor de evaluare a competențelor lingvistice și digitale;
  • susținerea tuturor probelor scrise și obținerea notei 5 (cel puțin) la fiecare dintre acestea;
  • obținerea mediei 6 (cel puțin) la probele scrise.

PREȘEDINTELE COMISIEI JUDEȚENE DE BACALAUREAT

INSPECTOR ȘCOLAR GENERAL

PROF. HOMEGHIU CĂTĂLINA

Sursa: Inspectoratul Școlar Județean Dâmbovița

Distribuie pe
Banner

Ultimele stiri din Actualitate

Go to Top